начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Имотен казус

Казуси за недвижими имоти

Имотен казус

Мнениеот kmeliq_s » 16 Фев 2010, 14:45

Задравейте, имам нужда от помощ по следните въпроси :) Става дума за недвижим имот - къща тип близнак- свеки от който по 103 кв.м., собствеността върху единият близнак е собственост на "Гошев", а върху вторият на "Петров". Гошев, притежава и собствеността върху 32 кв.м. от общите 103 на Петров, като представляващи пристройка към първия "близнак", - до изграждането на втория близнак.(т.е. Петров притежава 71 кв.м. от единият "близнак"). Сами по себе си тези 103 кв.м. предствляват жилищни помещения, като санитарният възел на тези помещения се намира в собствеността на Петров, от друга страна не биха могли да се присъединят към "близнака" на Гошев, като невъзможността за това идва от архитектурата на сградата (носещи стени, греди и пр.), сами по себе си тези 32 кв.м. не биха могли и да се отделят като самостоятелно помещение, поради разположението им спрямо 103 кв.м. - общо. С др. думи тази част от "близнака" е неподеляема.
Гошев обаче, прехвърля чрез покупко - продажба правото си на собственост върху неговият "близнак", както и върху 32 кв.м. от близнака на Петров на трето лице, без дори да уведоми Петрво.
Питанията ми са следните...
До колкото възприемам правилно нещата, Петров и Гошев са в режим на съсобственост и в този смисъл чл. 33 от ЗС задължава Гошев да предложи първо на Петров да закупи частта му от общата собственост.??????
И ако е така, може ли да се иска обявяване на договора за покупко продажба на имота за недействителен.
Ще съм мн благодарен ако откликнете на моите питания и разбира се изразите критиките си относно "потока на мисли", който следвам. Благодаря предварително!!!
kmeliq_s
Нов потребител

Re: Имотен казус

Мнениеот ch3oh » 16 Фев 2010, 14:55

Няма да е зле да обърнете "потока" към други раздели на ЗС :D
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 16 Фев 2010, 15:06

Още един студентски казус. Този път даже не е заплетен , ама хич.
Хайде, кажете първо Вие какво мислите, пък тогава да обръщаме, каквото ще обръщаме.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kmeliq_s » 16 Фев 2010, 19:38

най - вероятно :) , а бихте ли ме насочили към кой раздел?????
kmeliq_s
Нов потребител

Назад към Имотни казуси