начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

молба за съвет при съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

молба за съвет при съкращение

Мнениеот ltwoa » 15 Фев 2010, 20:35

Фирмата, в която работя прехвърли една от дейностите си в друга фирма на същия собственик. Прехвърлиха и персонала с допълнително споразумение към съществуващите трудови договори. Трудовият договор и допълнителното споразумение, които съм подписал са със срок "неопределено време". Три месеца по-късно ми съобщиха, че трудовият ми договор е изтекъл. Възможно ли е по някакъв начин да ме съкратят, без да ми изплатят годишния отпуск и обезщетението за безработица? Как да постъпя ако това се случи?
Моля за съвет.
П.П. Фирмата вече има нов собственик.
ltwoa
Нов потребител

Re: молба за съвет при съкращение

Мнениеот inspectora » 16 Фев 2010, 22:52

Абе не се ли научихте, че в България има един единствен /законен/ начин човек да си търси правата, които счита, че има - сезира се съда и това е ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 16 Фев 2010, 23:15

Инспекторе, извинете ме, че днес за втори път се обръщам към Вас, питането касае евентуално несигурно събитие.
Съдът не е компетентен при изложените факти.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 16 Фев 2010, 23:32

poli_g написа:Инспекторе, извинете ме, че днес за втори път се обръщам към Вас, питането касае евентуално несигурно събитие.
Съдът не е компетентен при изложените факти.

Не се приема :D
Питането е:
ltwoa написа:Как да постъпя ако това се случи?

:wink:
Та и отговорът: Ако това се случи -
inspectora написа:... сезира се съда и това е ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Трудово право