начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

иск по ЗОДОВ или/и ЗДСл

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск по ЗОДОВ или/и ЗДСл

Мнениеот tritri33 » 25 Фев 2010, 21:45

Привет.
Бивш държавен служител съм. Когато не бях "бивш", по разпореждане на шефа съм работил извънредно,/това мога да го докажа със свидетели и документи/, но за това не ми е било заплащано, тъй като шефа не ми е регистрирал извънредния труд както е бил длъжен да го прави.
Сега искам да разбера кой е по-удачния начин да си взема парите:
- да заведа дело по чл. 126 ЗДСл,
или
- да заведа дело по чл. 1, т.1 от ЗОДОВ за бездействите на шефа ми /за това че не ми е регистрирал извънредния труд/, което ми е причинило вреда - не ми е бил заплатен извънреден труд.
А какво ще стане ако заведа и двата иска едновременно, като и по двата иска искането ми е едно - заплащане на извънредния ми труд.
Благодаря на всички които ми помогнат!
tritri33
Нов потребител

Re: иск по ЗОДОВ или/и ЗДСл

Мнениеот trudov76 » 01 Мар 2010, 12:32

За тази работа хората са измислили адвокати!
trudov76
Нов потребител

Назад към Трудово право