начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

АБСУРДНО

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АБСУРДНО

Мнениеот nikori » 02 Май 2010, 21:06

Здравейте,
Моля за съвет относно следната история в която бях замесен.
Братовчедите ми, брат и сестра, имат конфликт относно дворното място (общо 144 кв.м.) към къщата, където живеем заедно. През 2008 г. братовчедка ми заведе дело срещу брат си, мен и третото семейство, което живее в къщата, с мотива, че доброволно не можем да разпределим ползването на имота, който всъщност ползваме при сегашното положение повече от 35 г.
Братовчедка ми заяви, че към мен и майка ми, няма никакви претенции, но като съсобственици се налага да се явим в съда и да представим удостоверение за наследници на починалия ми баща, на когото се води собствеността на нашата част. Не възразих и така по най-глупавия начин бях въвлечен в спор, по който нямам отношение.
На едно от заседанията представих документа, който се искаше от мен, и с това приключи участието ми в процеса.
Делото приключи в полза на братовчедка ми.
Цитирам част от решението на съда:
„Ответникът И.А.И. счита иска за неоснователен, като сочи, че ...” – това е братът.
„Ответниците М. и Н. И. не вземат становище по иска.” – това съм аз и майка ми.
Съдът разпредели мястото между братовчедка ми, брат и, мен и майка ми, третото семейство е игнорирано защото няма документи за собственост.
Миналата седмица ми връчиха изпълнителен лист и покана за доброволно изпълнение във връзка с делото, от които разбирам, че съм длъжен, да предам владението на недвижимия имот на братовчедка ми и, че имам парично задължение от 567 лв. – разходи по делото. Същите документи получиха майка ми и братовчед ми.
От това следва, че аз и майка ми, които нямаме нищо общо със спора между братовчедите ми, ще трябва да платим 2/3 от разходите по делото, което е изглежда АБСУРДНО но напълно вероятно да се случи, ако не предприема някакви действия.
nikori
Нов потребител

Re: АБСУРДНО

Мнениеот Гост. » 02 Май 2010, 23:07

:roll: :lol: Закъснял сте с действията... Вече ви е късно, за каквото и да е.
Получавате съобщение, че сте призован в съдебна зала, получавате разни книжа, представяте и вие такива, ходите на съдебни заседания и едва, когато получавате СР се питате - какво да правя?!?
Това е абсурдно!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikori » 02 Май 2010, 23:37

все пак благодаря, за отношението
nikori
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 03 Май 2010, 00:04

Груба съм била, а вие отговаряте така мило... :oops:

Как да ви се помогне, когато наистина времето за това безвъзвратно е отминало?
За да има издаден ИЛ, значи решението е влязло в сила. При все и безобидно милите думи на вашата роднина- още в началото сте могли да сторите нужното, за да не си навлечете поне разноски.
Сега?- Ако братовчедка ви отстъпи и прекрати изпълнението по отношение на вас, в резултат няма да плащате.
Не изпълните ли доброволно- СИ ще изпълни решението принудително, като ще си навлечете още такси и разноски.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikori » 03 Май 2010, 19:21

"Груба съм била, а вие отговаряте така мило... " напомня ми Шекспир :)
по скоро заместихте тъпо с "абсурдно"
това и предложих, но тя се се опъва, не съм застанал на нейна страна
:o . благодаря за съвета, писах в няколко форума но само вие ми отговорихте
nikori
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба