Здравейте,
Наследници сме на имот,както следва:
1/3 - аз
1/3- баща ми/живеещ от 36 години в чужбина/
1/3 - братовчед ми.
Имота е в град Х, аз живея в град П.
Плащам си данъка на имота.
От 4-5 години братовчед ми се настани да живее в имота и направи доста сериозен ремонт. Аз не желая да си продам моята част, баща ми също.
Въпроса ми е:
След време може ли братовчед ми да има претенции върху целия имот като се позове на добросъвестно владеене и т.н..
Предварително благодаря на тези които ще си направят труда да ми отговорят.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НАСЛЕДСТВЕН ИМОТ- КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НАСЛЕДСТВЕН ИМОТ- КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО?
Всеки може да има претенции.Решава се със съдебна делба,а облагородяването на имота ще завиши оценката му.При даказателствен и неоспорим материал,той ще бъде облекчен в уравнение на дяловете.
-
namakak - Потребител
Не може да завладее онзи, който не се е потивопоставил ефективно.
Трябва да сте уведомени, че има претенции и от този момент да не сте се противопаставили - било с мерки - ключове, ключалки, било по съдебен ред, било по друг начин.
Законът не защитава само един, а всички.
Законите приличат на една сложна, но хармонична симфония - ако сте ощетен, можете да потърсите правата си.
Все пак имаме наследство от Римската империя, първите пътища, канализацията, собствеността и т.н.
Трябва да сте уведомени, че има претенции и от този момент да не сте се противопаставили - било с мерки - ключове, ключалки, било по съдебен ред, било по друг начин.
Законът не защитава само един, а всички.
Законите приличат на една сложна, но хармонична симфония - ако сте ощетен, можете да потърсите правата си.
Все пак имаме наследство от Римската империя, първите пътища, канализацията, собствеността и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря за отговорите и отделеното време.
Лек и спорен ден на всички!
Лек и спорен ден на всички!
- mimi_k
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|