- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за помощ- ООД-ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
моля за помощ- ООД-ЕООД
Здравейте,
искам да ви попитам горе-долу каква е процедурата по променяне на ООД в ЕООД.
Един познат иска да си промени фирмата и вместо адвокат, много ми се иска аз да се опитам, тъй като съм студентка и ще натрупам някакъв опит.
Възможно е да го направя нали?
В сайта на агенцията по вписванията е описана горе- долу процедурата и какви заявления се изискват, но ми се иска професионално мнение!
Благодаря предварително!
искам да ви попитам горе-долу каква е процедурата по променяне на ООД в ЕООД.
Един познат иска да си промени фирмата и вместо адвокат, много ми се иска аз да се опитам, тъй като съм студентка и ще натрупам някакъв опит.
Възможно е да го направя нали?
В сайта на агенцията по вписванията е описана горе- долу процедурата и какви заявления се изискват, но ми се иска професионално мнение!
Благодаря предварително!
- minimay
- Младши потребител
Re: моля за помощ- ООД-ЕООД
Не сте ни задали коректно питането си. Ако питате дали е възможно да го направите - ние няма как да Ви отговорим, нямаме данни за професионалната Ви квалификация и познанията Ви в областта на търговското право
- A.Pato
- Потребител
съжалявам неправилно зададох въпроса...
имам предвид дали това че не съм адвокат ще бъде проблем? Все пак като ми направи търговеца пълномощно всичко трябва да е наред?
А също така трябва да се смени и името на фирмата, това трябва да стане преди да се преобразува в ЕООД нали?
Съжалявам ако въпросите ми са мнг глупави, но наистина незнам към кого да се обърна.Наистина имам желание да се справя!
Благодаря много предварително!!
имам предвид дали това че не съм адвокат ще бъде проблем? Все пак като ми направи търговеца пълномощно всичко трябва да е наред?
А също така трябва да се смени и името на фирмата, това трябва да стане преди да се преобразува в ЕООД нали?
Съжалявам ако въпросите ми са мнг глупави, но наистина незнам към кого да се обърна.Наистина имам желание да се справя!
Благодаря много предварително!!
- minimay
- Младши потребител
Похвален е ентусиазмът ви за знания, НО... все пак поразмислете дали участието ви ще е наистина ДОБРА услуга за вашия приятел.
Впрочем, студентка право в кой курс сте?
Впрочем, студентка право в кой курс сте?
-
Melly - Старши потребител
Все пак си мисля, че ако нещо съм направила погрешно, ще ме върнат, докато не дам правилните документи.
4ти курс съм иначе.
Мога ли да създам проблеми по нататък във фирмата...да се отказвам навреме
4ти курс съм иначе.
Мога ли да създам проблеми по нататък във фирмата...да се отказвам навреме
- minimay
- Младши потребител
Всяка грешка се заплаща. В този ред на мисли, вашата грешка ще се отрази на джоба ви. Това впрочем е по-малкият проблем... - преживява се.minimay написа:Все пак си мисля, че ако нещо съм направила погрешно, ще ме върнат, докато не дам правилните документи.
-
Ако обеднея от грешки,поне ще се обогатя откъм знания и опит
Благодаря ви
ако може да ми кажете само по отношение на промяната на името-това трябва да направя първо нали така?
Благодаря ви
ако може да ми кажете само по отношение на промяната на името-това трябва да направя първо нали така?
- minimay
- Младши потребител
няма пречка да се направи всичко на веднъж! промяна на име, преминаване от ООД в ЕООД и т.н.
За ваше улеснение в Апис-Процедури много добре е обяснена цялата процедура-прочетете я и ще си отговорите на всички въпроси!
Успех
За ваше улеснение в Апис-Процедури много добре е обяснена цялата процедура-прочетете я и ще си отговорите на всички въпроси!
Успех
- devilchos
- Потребител
мн го добре
сега ще поразгледам подробно
БЛАГОДАРЯ!!!
сега ще поразгледам подробно
БЛАГОДАРЯ!!!
- minimay
- Младши потребител
От икебана дървесата ги боли... от икебана дървесата....
ля ля ля....
ля ля ля....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Вие дори не можете да формулирате правилните въпроси, къде сте тръгнали да правите промени в дружеството?
Конкретно на въпросите Ви - какво пълномощно очаквате да Ви направи търговецът и кое "всичко" трябва да е наред според Вас?
Защо решихте, че трябва да сменяте "името на фирмата"?
Още нещо - замислете се какви документи са Ви необходими, по какъв начин ще прехвърлите дружествените дялове, кой е вътрешният акт, който урежда отношенията между съдружниците в едно ООД? А при ЕООД има ли съдружници?
Хайде, почетете малко, помислете, опитайте се да си представите цялата процедура - начина, по който ще се извърши, необходимите документи, институциите, през които трябва да мине ...
Конкретно на въпросите Ви - какво пълномощно очаквате да Ви направи търговецът и кое "всичко" трябва да е наред според Вас?
Защо решихте, че трябва да сменяте "името на фирмата"?
Още нещо - замислете се какви документи са Ви необходими, по какъв начин ще прехвърлите дружествените дялове, кой е вътрешният акт, който урежда отношенията между съдружниците в едно ООД? А при ЕООД има ли съдружници?
Хайде, почетете малко, помислете, опитайте се да си представите цялата процедура - начина, по който ще се извърши, необходимите документи, институциите, през които трябва да мине ...
- A.Pato
- Потребител
Стига сте отчайвали колежката бе хора, ако не опита как ще се научи, ако целите да я отчаяте,че да не опита и да не се научи това е друг въпрос...
Не всичко е пари все пак, но пък и затова има толкова много вицове за адвокати.....
Не всичко е пари все пак, но пък и затова има толкова много вицове за адвокати.....
- paruchev_
- Потребител
Съжалявам за оффтопик-а, но И на тази тема И на този коментар вече не се сдържах! Ей, многознайковци, спрете да се подигравате на хората само защото не ви плащат като давате съвети в този форум..акули! Без да съм завършил юридически факултет знам какво иска да попита човека! За това се е регистрирал/а, за да попита нещо, което не разбира и да и/му се обясни! Друг е въпросът, че всичко си има в интернет и букварите, а някои ги мързи да го прогледнат! Ама ако не беше така, щяхте да сте гладни! Регистрирах се преди няколко дена (не защото искам да ставам юрист, а просто защото има интересни казуси от живота) "барем" науча нещо...НО за мое огромно съжаление в повечето теми "разбиращите" само се гаврите с човешките неволи! Ако този човек дойде на крака и ви плати 100лв. и си зададе въпроса какво?! Сигурен съм, че ще му кажете "Задай си правилно въпроса" и ще му/и се усмихнете иронично?! Евала..прочели сте, завършили сте нещо...някои от вас печелят добре, еродирани са...ама в края на краищата, тук сте доброволно освен да давате съвети и вие да научите нещо, което не знаете (ако има такова)!
Има безброй много науки, от които и понятие си нямате! 100% ще зададете много по-глупав въпрос ако ви се наложи да навлезете в сферата на някоя от тях!
Има безброй много науки, от които и понятие си нямате! 100% ще зададете много по-глупав въпрос ако ви се наложи да навлезете в сферата на някоя от тях!
- koton
- Нов потребител
koton написа:Съжалявам за оффтопик-а, но И на тази тема И на този коментар вече не се сдържах! Ей, многознайковци, спрете да се подигравате на хората само защото не ви плащат като давате съвети в този форум..акули! Без да съм завършил юридически факултет знам какво иска да попита човека! За това се е регистрирал/а, за да попита нещо, което не разбира и да и/му се обясни! Друг е въпросът, че всичко си има в интернет и букварите, а някои ги мързи да го прогледнат! Ама ако не беше така, щяхте да сте гладни! Регистрирах се преди няколко дена (не защото искам да ставам юрист, а просто защото има интересни казуси от живота) "барем" науча нещо...НО за мое огромно съжаление в повечето теми "разбиращите" само се гаврите с човешките неволи! Ако този човек дойде на крака и ви плати 100лв. и си зададе въпроса какво?! Сигурен съм, че ще му кажете "Задай си правилно въпроса" и ще му/и се усмихнете иронично?! Евала..прочели сте, завършили сте нещо...някои от вас печелят добре, еродирани са...ама в края на краищата, тук сте доброволно освен да давате съвети и вие да научите нещо, което не знаете (ако има такова)!
Чакай сега. Понеже се правиш на голЕм отворко, да ти кажа две приказки, щото вече се дразня. Та за какво казваш си се регистрирал, да четеш и да се понаучиш на туй-онуй, нЪл тъй. Я се зарови и започвай да четеш, без да даваш акъл кой, кога и на кого да отговаря. Ясна ли съм?
Нищо ново не ми казваш.
-
koton написа:Съжалявам за оффтопик-а, ......
Позволявам ти да изчезнеш със скоростта на светлината в неизвестна за нас посока....
Свободно.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
paruchev_ написа:Стига сте отчайвали колежката бе хора, ако не опита как ще се научи, ако целите да я отчаяте,че да не опита и да не се научи това е друг въпрос...
Би ли помогнал на колежката, като и разясниш какво и как. Някак ще е справедливо - ти на мен, аз на теб и така, той така съществува този форум.
minimay ,
Обърнете внимание, що се отнася до регистърното производство, на чл. 13 и чл. 15 от ЗТР. Наложително е да се запознаете в детайли и с приложимата към него Наредба 1/2007 за водене, съхраняване и достъп до ТР. А по същество на промените- ТЗ( така ще трупате опит- емпирични неща, разни).
Бланки и образци са в наличност към сайта на АВ-ТР.
Не е проблем да се учите, проблем е кой би понесъл сумата по този опит.
Когато сте наясно с целените промени- пишете отново, като изложите стореното, за да ви укажем помощ . Все с цел да предотвратим евентуална загуба на средства за ваша сметка.
Един съвет предварително- подгответе си книжата за запазване на новото име ( много от колегите са на друго мнение, аз не споделям тяхното). С този размер на капитала регистрациите стават бавно и всяка справка в публичният регистър не гарантира нищо...
Успех в четенето.
п.п. Поискайте парола за раздел юристи- никой от колегите там няма да ви откаже помощ.
п.п.п. Памук- ако не можеш да дадеш съвет, спести си репликите. Нагнетяват напрежение, а сме с намерение да е ведро и спокойно тук..
Пък и идеята на законодателят бе, с това регистърно производство, всеки човек без затруднения да се справи и сам( ти си пример за това). Адвокатите са ненужни- според някои...
Едва сега видях, че темата е от преди 12 дни- защо реанимирате стари неща? Колегата е твърде вероятно да е депозирала вече книжата.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте на всички,
въпреки недоверието към мен и възможностите ми, аз все пак не се отказах.
Продължих да чета и проучвам и вчера успешно подадох документите за промяна от ООД в ЕООД /Реших с името да се занимая после, за да не се объркам/
Сега чакам отговор и много се надявам да е положителен.
Благодаря на всички, за тяхната помощ:)))))))а и за критика,
наистина ми стана много тъпо как започнаха да ме "хранят" за незнанието ми.
Не съм искала да обидя някой или да използвам вашите знания, просто си мислех че "форума" е място на което бих могла да се допитам до юристи.
Както вече казах съм студентка и поради липса на познати юристи и място да натрупам стаж, реших да науча нещо чрез този опит.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ и особенно на @ Melly, devilchos, paruchev,koton, poli_g:)))
Поздрави!!!!!!!!!/ ще пиша какъв е отговора от АВ/
въпреки недоверието към мен и възможностите ми, аз все пак не се отказах.
Продължих да чета и проучвам и вчера успешно подадох документите за промяна от ООД в ЕООД /Реших с името да се занимая после, за да не се объркам/
Сега чакам отговор и много се надявам да е положителен.
Благодаря на всички, за тяхната помощ:)))))))а и за критика,
наистина ми стана много тъпо как започнаха да ме "хранят" за незнанието ми.
Не съм искала да обидя някой или да използвам вашите знания, просто си мислех че "форума" е място на което бих могла да се допитам до юристи.
Както вече казах съм студентка и поради липса на познати юристи и място да натрупам стаж, реших да науча нещо чрез този опит.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ и особенно на @ Melly, devilchos, paruchev,koton, poli_g:)))
Поздрави!!!!!!!!!/ ще пиша какъв е отговора от АВ/
- minimay
- Младши потребител
Не се притеснявайте да си поставяте въпросите тук. Идеята е да бъдете насочена, или направо да ви се помогне. Това че 70-80% от коментарите са офтопик е нормално
- nksuccess
- Потребител
Искам да споделя за документите, които подадох и според служителкта от АВ -бяха точните откъм вид, но за съдържанието ще видим.....
1. Молба за напускане на ООД от съдружника
2. Договор за продажба на дяловете - нот.заверен
3. Протокол от Общо събрание
4.Протокол от ЕООД
5. Актуален устав за ЕООД
6. Декларация, че заявлението и приложените към него документи са предоставени от заявителя
7.Декларация относно истинността на заявените за вписване обстоятелства и приемането на представените за обявяване актове
8. А4-нотариално заверено
9.Пълномощно
10. Платена такса-30лв
1. Молба за напускане на ООД от съдружника
2. Договор за продажба на дяловете - нот.заверен
3. Протокол от Общо събрание
4.Протокол от ЕООД
5. Актуален устав за ЕООД
6. Декларация, че заявлението и приложените към него документи са предоставени от заявителя
7.Декларация относно истинността на заявените за вписване обстоятелства и приемането на представените за обявяване актове
8. А4-нотариално заверено
9.Пълномощно
10. Платена такса-30лв
- minimay
- Младши потребител
Ако няма промяна на управителя - на прима виста документите са пълни.
Но аз не съм юрист.
Капиталът не се променя, нали? Щото тогава таксата е друга.
Но аз не съм юрист.
Капиталът не се променя, нали? Щото тогава таксата е друга.
- SashkoS
- Потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|