начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Присвояване на апартамент,чрез плащане на данъците за 10г?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Присвояване на апартамент,чрез плащане на данъците за 10г?

Мнениеот nikitaa » 01 Юни 2010, 20:24

Здравейте! Имам следния проблем.Живея в апртамент,който се води на името на баща ми,аз имам някаква част по наследство от майка ми,която е починала! Но тъй като баща ми не съм го виждала от 15г и повече,възможно ли е да платя неговите данъци на апртамента,мисля че за 10г назад и да го присвоя по този начин! Казаха ми,че съществува някакъв закон,по който имам право да искам апартамента да се води на мое име,ако плащам аз данъците 10 г назад! Благодаря предварително! И ако е възможно,към кои органи трябва да се обърна!
nikitaa
Нов потребител

Re: Присвояване на апартамент,чрез плащане на данъците за 10г?

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юни 2010, 21:15

Плащането на данъци за един имот не е основание за придобиването му по давност
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ch3oh » 02 Юни 2010, 11:05

"Казаха ми,че съществува някакъв закон,по който имам право да искам апартамента да се води на мое име,ако плащам аз данъците 10 г назад!" -

Защо питате във форума? Обърнете се към този, който Ви е дал тази информация!
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот boiko62 » 02 Юни 2010, 11:22

всеки може да каже каквото си иска
затова питайте казалия за закона за който вие казал
boiko62
Младши потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 02 Юни 2010, 11:31

Само с плащане на данъци не става, но ако си намерите и трима свидетели ...
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот teogeo » 05 Юни 2010, 14:05

nikitaa написа:Здравейте! Имам следния проблем.Живея в апртамент,който се води на името на баща ми,аз имам някаква част по наследство от майка ми,която е починала! Но тъй като баща ми не съм го виждала от 15г и повече,възможно ли е да платя неговите данъци на апртамента,мисля че за 10г назад и да го присвоя по този начин! Казаха ми,че съществува някакъв закон,по който имам право да искам апартамента да се води на мое име,ако плащам аз данъците 10 г назад! Благодаря предварително! И ако е възможно,към кои органи трябва да се обърна!

Ако успеете, непременно се обадете! Между нас казано (на 4 очи) и аз имам такива планове спрямо НДК-то в София - ще платя данъците и за 20 години назад и ще си го присвоя.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 06 Юни 2010, 08:52

Звучи интересно, да не би да има нов вид измама - някой се представя за адвокат идва и ти намира болката, после му плащаш данъците за 10 години назад, той обещава да свърши работата и ..... идва филма "човекът каза, че ще свърши работата, взе парите и избяга" 8)
nikiboy
Потребител

Назад към Съсобственост и делба