начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот petias2 » 20 Юни 2010, 21:41

Здравейте, Майка ми разбра, че наследството от родителите и прехвърлено само на брат и. Наслествената къща от баща й преди той да почине той не я е разделил и сега след като почина майка и се установява че всичко е преписано на племеника й по точно а не на брат и. Може ли да обжалва това наследство?
petias2
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот Гост. » 21 Юни 2010, 17:14

petias2 написа:Здравейте, Майка ми разбра, че наследството от родителите и прехвърлено само на брат и. Наслествената къща от баща й преди той да почине той не я е разделил и сега след като почина майка и се установява че всичко е преписано на племеника й по точно а не на брат и. Може ли да обжалва това наследство?

Колега, как се обжалва наследство? :roll:

Хайде сега, опитайте отново да изложите фактите в питането си, но нека е коректно( кой, кога, какво, с каква сделка)- поне, като студент 5 курс.
После ще ви дадем насоки.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот petias2 » 23 Юни 2010, 08:30

Здравей, не знам каква е била сделката , но предполагам че е или с дарение или чрез покупка, просто брат и не иска да каже как е станало.
Значи майка ми научи всичко по телефона при едно сръчкване с брат си и той се изпусна. Тя не е била уведомена по никакъв начин, че е била лишена от наследство. При разговора с брат си е казал, че тя няма наследство, къщата е на него, а вилата на сина му. Знам че това е станало след смъртта на дядо ми, защото устно той беше разделил на всеки да има, но се помина. Баба ми почина преди няколко месеца и предполагам, че тя е прехвърлила всичко. Той гледа до последно баба, но не му дава право да лиши напълно от наследство майка ми.
petias2
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Юни 2010, 09:44

petias2 написа:Здравей, не знам каква е била сделката , но предполагам че е или с дарение или чрез покупка, просто брат и не иска да каже как е станало.
Значи майка ми научи всичко по телефона при едно сръчкване с брат си и той се изпусна. Тя не е била уведомена по никакъв начин, че е била лишена от наследство. При разговора с брат си е казал, че тя няма наследство, къщата е на него, а вилата на сина му. Знам че това е станало след смъртта на дядо ми, защото устно той беше разделил на всеки да има, но се помина. Баба ми почина преди няколко месеца и предполагам, че тя е прехвърлила всичко. Той гледа до последно баба, но не му дава право да лиши напълно от наследство майка ми.

Два момента:1.С какъв акт и кога брат Ви е придобил имуществото включено в наследственото имущество.За това справка в имотния регистър към АП.Оттам няколко варианта:
А/Още приживе дядо Ви и Баба Ви са прехвърлили всичко на чичо Ви и братовчед Ви.Гледа се каква е сделката и какво може да се предприеме.
Б/Баба Ви след смъртта на дядо Ви е прехвърлила.Гледа се пак акта.Тук първо след смъртта на дядо Ви вече имаме открито наследство и Баба Ви , майака Ви и брат й са наследници(ако са приели наследството) със съответните квоти , тъй че бабата не може да прехвърли дела на майка Ви , освен ако не се е отказала от наследството .Второ отново според акта се преценява какво може да се направи за наследството на баба Ви , каква е сделката , има ли накърнена запазена част , ако е възмездна сделката може ли да се атакува и т.н.

Втория момент-Най-добре си ангажирайте адвокат ,за да получите максимална защита на правата си.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба