начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съделители и квоти

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съделители и квоти

Мнениеот dobromira1964 » 27 Юли 2010, 10:40

Здравейте!
Пуснах питането си в имотни казуси, където мисля, че му е мястото, но отговор не последва. Сега опитвам тук с надеждата, че тази секция е по-посещавана и ще намеря отзивчив колега.
Много моля за отговор по конкретен казус: Ищцата придобива 1/2 и.ч. от недвижим имот срещу гледане и издръжка. Това прави ли придобития имот СИО и съпругът й, става ли съделител? Мисля, че да, тъй като тя е помагала със средства, които са били семейни.
Другата 1/2 и.ч. е била собственост на сестрата на ищцата, която починала и оставила съпруг и дъщеря. Уточнявам, че тя го е придобила чрез ЖСК. какви са квотите на съделителите? Мисля, че 2/4 идеални части за ищцата и по 1/4 и.ч. за всеки от двамата ответници. Така ли е или греша? Предварително благодаря!
dobromira1964
Младши потребител

Re: Съделители и квоти

Мнениеот dobromira1964 » 27 Юли 2010, 16:26

Ще се намери ли поне един отзивчив?
dobromira1964
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юли 2010, 17:18

2/4 идеални части за ищцата и съпругът и, защото ид. части придобити по ДГИ са СИО и по 1/4 и.ч. за всеки от двамата ответници.

п.п. Няма много отзивчиви напоследък. Не е лично, просто тенденция.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dobromira1964 » 28 Юли 2010, 12:24

Поли, много благодаря! Хубаво лято!
dobromira1964
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба