начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Разпореждане с движимо фирмено имущество при запор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разпореждане с движимо фирмено имущество при запор

Мнениеот marinelaa » 29 Юли 2010, 17:05

Здравейте,
Имам нужда от спешна помощ .Искаме да наемем товарен автомобил от една фирма. При справка в ТР се оказа ,че и двамата съдружника са със запорирани дружествените дялове , поради задължение на тяхната фирма, което задължение е.... нека просто кажем шест цифрена сума. Интересува ме този запор има ли отношение към разпореждането с имуществото по принцип. Не ми се иска да наемем МПС-то и след десетина дена да дойдат и да го приберат.
Благодаря предварително.
marinelaa
Нов потребител

Re: Разпореждане с движимо фирмено имущество при запор

Мнениеот kalahan2008 » 29 Юли 2010, 18:01

Няма никакъв проблем да наемете МПС-тата.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот marinelaa » 29 Юли 2010, 18:19

Благодаря за отговора. Само ми е интересно , тази фирма след като има да плаща толкова много пари ,как така не са им конфискували и продали имуществото ? Притеснявам се да не се окаже ,че след като подпишем договора, това МПС не е вече тяхно или е описано . Има ли начин да проверя някаде , това МПС чия собственост е? Толкова ми е неясно как стоят нещата със запорите ,че даже не мога да си задам правилно вапроса! Ама в прав текст.. Тези запори , могат ли да ме ущетят по някакъв начин?
marinelaa
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 29 Юли 2010, 18:34

Задълженията явно са не на фирмата, а на съдружниците. Различни правни субекти са.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Търговско право