начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

как да навляза в търговията и да не нарушавам законите

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да навляза в търговията и да не нарушавам законите

Мнениеот bullzeye » 06 Авг 2010, 23:11

Здравейте, надявам се няма да се затрудните да ми дадете насока в това, как трябва да навляза в търговията и да не нарушавам законите на търговското право. Това ми е първо начинание и не съм на ясно с много неща. Досега съм установил контакт с производител от чужбина и сме договорили всичко по доставянето, с това няма проблем, както и с начина на продажба - онлайн поръчка през интернет. Недоуточнените въпроси остават за това, какво трябва да се предприеме, за да ми е всичко точно според законите на държавата.
Toва което намерих и прочетох е следното: за да извършвам намислената дейност, трябва да имам регистрирана фирма и да съм записан в търговски регистър. Трябва да се водя шеф на тази фирма и всеки месец да плащам на държавата по 40% от собствено 'осигуряване', минимума на което е 500 лв. Да имам касов апарат и да плащам ддс на всички приходи и да имам сертификат на стоката с която търгувам, за това, че тя не нарушава някоя норма.
Ще съм благодарен ако ми помогнете с информация за това до колко верни са изброените неща и дали няма и друго което пропускам, както и съвети всякакви не биха ми навредили.

Поздрави,
Петър
bullzeye
Нов потребител

Re: как да навляза в търговията и да не нарушавам законите

Мнениеот capt_dreyfus » 09 Авг 2010, 00:45

Алеле майко... :?
capt_dreyfus
Младши потребител

Re: как да навляза в търговията и да не нарушавам законите

Мнениеот lucius_seneca » 09 Авг 2010, 23:01

bullzeye написа:Здравейте, надявам се няма да се затрудните да ми дадете насока в това, как трябва да навляза в търговията и да не нарушавам законите на търговското право. Това ми е първо начинание и не съм на ясно с много неща. Досега съм установил контакт с производител от чужбина и сме договорили всичко по доставянето, с това няма проблем, както и с начина на продажба - онлайн поръчка през интернет. Недоуточнените въпроси остават за това, какво трябва да се предприеме, за да ми е всичко точно според законите на държавата.
Toва което намерих и прочетох е следното: за да извършвам намислената дейност, трябва да имам регистрирана фирма и да съм записан в търговски регистър. Трябва да се водя шеф на тази фирма и всеки месец да плащам на държавата по 40% от собствено 'осигуряване', минимума на което е 500 лв. Да имам касов апарат и да плащам ддс на всички приходи и да имам сертификат на стоката с която търгувам, за това, че тя не нарушава някоя норма.
Ще съм благодарен ако ми помогнете с информация за това до колко верни са изброените неща и дали няма и друго което пропускам, както и съвети всякакви не биха ми навредили.

Поздрави,
Петър

Чрез адвокат
lucius_seneca
Младши потребител

Назад към Търговско право