начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Да върна ли капарото????

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Да върна ли капарото????

Мнениеот tania_archer » 10 Авг 2010, 17:02

Казусът ми е следният. Преди около месец и половина сключих предварителен договор за продажба на мой етаж от къща на стойност 77 000лв. ,като копувача ми даде капаро от 15 000лв. след това ми плати още 15 000лв. а останалите 47 000лв. трябваше да ми ги изплати когато ги набави ,като в договора имаше точка че през това време ще поеме изплащането на моия кредит на същата стойност и когато набави оставащата сума и ми плати ще му прехвърля имота. Той не спази тази точка тъй като каза че до дни ще му отпуснат кредит и ще плати цялата сума. Аз тогава не направих проблем и си замълчах. През това време аз му дадах ключовете и той започна ремонт на мазето и е бутнал една носеща стена. Сега когато трябваше да минем на сделка той разваля зделката тъй като каза че си мислел че копува етажа с парцела , а в договора не се казва че продавам и парцела а само е описан. Ваш колега също го потварди. Въпроса ми е имам ли право да задържа капарото след като в договора няма точка за неустойка при развалянето му ( все пак капарото за това служа да гарантира че единият копува а другият няма да го продаде на друг или да се откаже ) ,тъй като той без основание разваля договора на който се е подписал ,и какво ще последва след това.
tania_archer
Нов потребител

Re: Да върна ли капарото????

Мнениеот REVOLUTION » 10 Авг 2010, 17:15

По принцип след като е в неизпълнение , Вие може да развалите договора и да задържите капарото.Но без да се прочете внимателно документа няма как да Ви дадем съвет , доверете се на колегата , който се е запознал с договора или направете нова консултация.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Да върна ли капарото????

Мнениеот tania_archer » 10 Авг 2010, 19:37

Адвоката ме съветва да си върна всички пари и тогава да заведа дело за неустойка ,но това не ме устройва. В краина сметка излиза че аз съм си загубила времето и други евентуални копувачи и ми пропадат зделки които е ртиабвало да направя с тези пари ,а този които е виновен ще си вземе парите и нищо не губи.
tania_archer
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба