начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

пререгистрация на оод

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пререгистрация на оод

Мнениеот smilyana » 11 Авг 2010, 13:01

Здравейте!
Имам нужда от съвет във връзка с пререгистрация на ООД. Обстоятелствата са следните:
ООД-то се състои от четирима съдружника: съдружник № 1 - ЕТ, на което собственик и управител е X; съдружник № 2 - физическо лице Y; съдружник № 3 - бащата на X; съдружник № 4 - съпругата на X. Управител на ООД - то е самият X.
На ЕТ е извършена пререгистрация. Съдружник № 2 (Y)през 2009 г. продава своите дялове на съдружник № 1 - ЕТ. А съдружник № 3 - бащата на X почива през м. юли 2010 г. И така, в последна сметка, към момента ООД-то има общо двама съдружника: ЕТ и съдружник № 4 - съпругата на X. Ясно, че трябва да се извърши пререгистрацията на ООД-то, но разполагам с УАС, в което са вписани и четиримата съдружника. Въпросът ми е: необходимо ли е издаване на ново УАктуалноС от Окръжния съд (фирмено отделение) за целите на пререгистрацията на ООД-то или с това, с което вече разполагам (извадено през 2009 г.) да подам заявлението в АВ за пререгистрацията, като на следващ етап подам документите за извършените промени? Ще бъда много благодарна, ако някой се ангажира да ми даде някакъв съвет и насока. Предварително благодаря!
smilyana
Нов потребител

Назад към Търговско право