Здравейте, надявам се някой компетентен член на форума да ми отговори, тъй като адвокатът е до края на септ. в чужбина, а е спешно фирмата да работи.
Собственикът и управител на въпросното ЕООД не желае повече да се занимава с фирм. дейност, защото е пенсионер, но от чужбина, а това не се зачита и е нужно да плаща целия р-р на осигуровки, не желае и като цяло да движи фирмените неща. Спря дейността на фирмата за 2 год. , но сега иска да да възстанови дейността на фирмата и да прахвърли на мен отговорността собственик и управител на фирмата, т.е. фирмата да се води на мое име, както и всички дейности свързани с работата.
Първото, което направих до сега е чрез генерално пълномощно подадох молба в съда за пререгистрация и удостоверението за пререгистрация е вече готово.
Моля да ми кажете какви са останалите документи, които трябва да подам в Агенцията по вписванията и към какви инстанции да се обърна за да се изготвят.
Днес занесох там удостоверението за пререгистрация и заявление А4, но ме отпратиха, като казаха, чме това съвсем не е достатъчно, за да се извърши необходимата процедура за смяна на обстоятелствата по фирмата, в случая смяна на собственика на фирмата и пререристрирането.
Предварително благодаря, ако някой се наеме да ме упъти.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 19:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смяна на управител на фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Смяна на управител на фирма
Г-н Управител на фирма,
имате две възможности:
1. Започвате да четете повечко и разбирате че плюс ген. пълномощно се подават още 5-6 неща
2 . Намирате си друг адвокат, който ви извършва тази услуга
имате две възможности:
1. Започвате да четете повечко и разбирате че плюс ген. пълномощно се подават още 5-6 неща
- hristin_iv
- Нов потребител
hristin_iv написа:Г-н Управител на фирма,
имате две възможности:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Имам основателни причини, поради които не мога да се обърна към друг адвокат, а и сега в отпускарския период не е мн. лесно.
Ако не е прекалено трудно моля да ми напишете какви са тези 5-6 неща, които трябва да се подготвят.
Ако не е прекалено трудно моля да ми напишете какви са тези 5-6 неща, които трябва да се подготвят.
- anikar
- Нов потребител
1. Две големи ракии
2. Две порции шопска салата със сирене.
3. Чифте кебапчета с гарнитура по избор
4. Две-Три бирички
5. Крем-карамел
Поръчваш си го т'ва - сядяш и си хапваш. След това наемаш специалист, който да ти свърши работата. Плащаш и си гледаш своята работа.
Живота е щастлив.
2. Две порции шопска салата със сирене.
3. Чифте кебапчета с гарнитура по избор
4. Две-Три бирички
5. Крем-карамел
Поръчваш си го т'ва - сядяш и си хапваш. След това наемаш специалист, който да ти свърши работата. Плащаш и си гледаш своята работа.
Живота е щастлив.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
След семейното, където съдебните състави са леко либерални( заради децата) - търговското ще ви се стори мъгла.
За да ви се обясни как да станете собственик на посоченото ЕООД, ще отнеме време, което освен, че си има някаква стойност, то и не е сигурно доколко ще разберете обяснението. Проблем, несъществен, е и физическата липса на едноличния собственик на капитала на дружеството в страната ни.
Знам, че може и да е непосилна за вас цената за тази услуга, но наистина има неща от които не следва да се пести.
Така или инак ще плащате на счетоводител, на нотариус, на АВ... там нейде следва да е хонорара и за юриста, който ще ви преведе с лекота по пътя.
За да ви се обясни как да станете собственик на посоченото ЕООД, ще отнеме време, което освен, че си има някаква стойност, то и не е сигурно доколко ще разберете обяснението. Проблем, несъществен, е и физическата липса на едноличния собственик на капитала на дружеството в страната ни.
Знам, че може и да е непосилна за вас цената за тази услуга, но наистина има неща от които не следва да се пести.
Така или инак ще плащате на счетоводител, на нотариус, на АВ... там нейде следва да е хонорара и за юриста, който ще ви преведе с лекота по пътя.
- Гост.
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|