Здравейте,
Работя в сферата на недвижимите имоти, но с един колега ни дотегнаха работодателите и решихме да работим за себе си. Знам, че за целта се плаща патентен данък, който изобщо не е малък за София, а и когато е чрез фирма няма как да е с патентен данък.
Питането ми е следното: след като имам регитрирано ЕООД, как да си уредя нещата така, че да извършвам консултантски услуги при продажба и покупка на недвижим имот и данъка да ми е обвързан с доходите.
Поздрави!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Фирма за консултации при сделки с недвижими имоти!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Фирма за консултации при сделки с недвижими имоти!
kudricio написа:Здравейте,
Работя в сферата на недвижимите имоти, но с един колега ни дотегнаха работодателите и решихме да работим за себе си. Знам, че за целта се плаща патентен данък, който изобщо не е малък за София, а и когато е чрез фирма няма как да е с патентен данък.
Питането ми е следното: след като имам регитрирано ЕООД, как да си уредя нещата така, че да извършвам консултантски услуги при продажба и покупка на недвижим имот и данъка да ми е обвързан с доходите.
Поздрави!
ТежкО и горкО на нещастниците, които ще ползват услугите ви.
-
Melly - Старши потребител
Нали не мислиш, че е необходимо да си счетоводител за да станеш консултант за недвижими имоти
- kudricio
- Нов потребител
Много вярно казвате. Поради това възниква един въпрос: защо смятате, че търговското право е данъчно право? Че то тука и такъв подфорум има. Защо не питате в счетоводен форум, наистина?
- ykovachev
- Активен потребител
Питам и в счетоводен, но засега нищо
- kudricio
- Нов потребител
То и тук пишат добри специалисти из областта на счетоводството и данъците, но явно отпускарският период си казва думата
- ykovachev
- Активен потребител
kudricio написа:Здравейте,
Поздрави!
Ъъъъ ти тия услуги с/у заплащане ли ще ги правиш?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Ами да, аз и в момента го работя
- kudricio
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|