начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

регистрация на фирма на чужденец

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрация на фирма на чужденец

Мнениеот viktor-124 » 22 Авг 2010, 23:06

Здравейте, може ли някой да ми отговори може ли да се регистрира ЕООД на името на чужденец. Човека е с турско гражданство. Какво трябва да се направи? Какви документи са необходими. Ще бъда много благодарен ако някой може да помогне с инфо.
viktor-124
Нов потребител

Re: регистрация на фирма на чужденец

Мнениеот DEKAH » 22 Авг 2010, 23:22

Може да се регистрира. Документите са АБСОЛЮТНО същите, ако човека е български гражданин.

Посъветвайте го да се обърне към юрист, който да му свърши работата. Така няма да се наложи да носите отговорност за евентуални грешки.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот viktor-124 » 23 Авг 2010, 22:40

Тази или този поли лил е сървър или кисне по цял ден във форума. Ако даваше и толкова компетентни отговори както следше въпросите цена нямаше да има. Това че съм работила в адвокатска кантора не означава, че съм адвокат. Ми то и помощницитеи пощальоните в една кантора ако кажат, че са адвокати то адвотаките щяха да са безрбой. Поли ли си или не не знам, но вместо веднага да отговаряш с реплика отговори на въпроса, ако не знаеш просто не се први на интересна. И все пак ако някой може да ми каже може ли да се регистрири фирма на чужденец, който не гражданин на ЕС Благодарности.
viktor-124
Нов потребител

Мнениеот Melly » 23 Авг 2010, 23:30

viktor-124 написа:.....И все пак ако някой може да ми каже може ли да се регистрири фирма на чужденец, който не гражданин на ЕС
Благодарности.

Може. Не че колегите казаха нещо различно. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот viktor-124 » 24 Авг 2010, 22:28

Явно поли се засегна. Просто питах едно скромно въпросче, но май наистина се оказа сериозна дилема дали изобщо да се направи, че знае отговора и да даде явно некомпетентен такъв или да напада с риторични въпросчета и се прави на интересна, като по този начин най-малката цел е да бъде полезна на някого в този сайт. Поли просто можеш да ме наричаш ТО. Ние от простолюдието се обръщаме с въпроси до "знаещите" към които ти явно не спадаш, за да ни просветлят.
И все пак ако някой може да каже нещо по темата, ОСВЕН Поли разбира се, ще съм благодарен.
viktor-124
Нов потребител

Мнениеот vili_123 » 24 Авг 2010, 22:52

Чужденецът трябва да има адресна регистрация в Родината ни, евент.договор за наем, внесени пари по сметка в наша родна банка, разрешение за временно пребиваване и пр.Посоченият предмет на дейност да е общ, а видовите дейности да не изискват изрично разрешение и пр.Обърни се към 02/9897106
Благодаря за вниманието, и умната ...
vili_123
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 25 Авг 2010, 10:52

vili_123 ,
Интересно, ако няма адресна регистрация или договор за наем, дали ще получи отказ?
Дали първо му трябва разрешение за временно пребиваване и после да прави фирма?
За НЕГОВАТА сметка в родна банка няма да питам.

02/9897106 Гугъл ми го показва като телефон на мебелна фирма в Бангладеш, надявам се не това имате в предвид? :)
SashkoS
Потребител

Мнениеот sunrise » 25 Авг 2010, 10:55

vili_123 написа:Чужденецът трябва да има адресна регистрация в Родината ни, евент.договор за наем, внесени пари по сметка в наша родна банка, разрешение за временно пребиваване и пр.Посоченият предмет на дейност да е общ, а видовите дейности да не изискват изрично разрешение и пр.Обърни се към 02/9897106
Благодаря за вниманието, и умната ...

Такава глупост пък отдавна не съм чела. Моля, самодейците да не задръстват форума с умотворенията си. Или поне да пишат, че това е информация получена в кръжока по шев и кройка. :x
sunrise
Активен потребител

Мнениеот viktor-124 » 25 Авг 2010, 22:42

Явно в този форум има само самодоволни комплексари, които се правят на адвокати и дават възможно всичко то себе си за да докажат колко са велики, а в същност не осъзнават че летят не във въздуха, а в космоса. Не сте полезни на никого. Ако може дайте мнение, а не само да критикувате. Все пак благодаря на тези, които са писали по темата. Явно в някой счетоводен форум ще получа далеч по компетентни отговори отколкото от този уж сайт за ЮРИСТИ. Моля тези, които се опитват да помагат с нещо в сайта да ме извинят и да не се засягат.
viktor-124
Нов потребител

Назад към Търговско право