начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Платен паркинг

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платен паркинг

Мнениеот singulus » 10 Авг 2010, 11:19

Здравейте,
Интересуват ме законовите изисквания и ред за откриване на платен паркинг.
Към коя служба в общината мога да пусна запитване за такъв вид дейност?
Благодаря
singulus
Младши потребител

Re: Платен паркинг

Мнениеот krist63 » 11 Авг 2010, 09:57

Аз имам Платен Паркинг от 8г.
Първо ако си ЕТ тогава ще ходиш в общината. Там имат книга която определя патентния данък за едно паркомясто за дадения район. Данъкът е различен в зависимост къде се намира обекта. Трябва да определиш колко паркоместа ще има Паркинга. Попълваш патентна декларация в Общината към която се води обекта, като патента е произведението от паркоместата по определения данък за паркомясто. Естествено трябва да регистрираш и касов апарат и това е. При мен в последствие дойдоха от полицията и пожарната за проверка и ми направиха предписание. Добре е Паркинга да е ограден, осветен, да има вход с бариера, книга и други документи, както и кабинка за пазачите. Таксите за абонамент, дневен и нощен престой ги определяш както ти е изгодно.
Ако не ти се плаща патентен данък, регистрираш едно ЕООД или ООД и плащаш данък 10% от оборота и по ЗКПО. Тогава общината няма нищо общо.
Ако обаче Паркинга е денонощно охраняем, трябва да се регистрираш по Закона за охранителната дейност или да сключиш договор с охранителна фирма. Аз имах договор със СОТ от Полицията, но ефект никакъв, само дето стикера малко успокояваше.
Дано съм бил полезен.
krist63
Младши потребител

Мнениеот singulus » 11 Авг 2010, 11:47

Благодаря за изчерпателния отговор!
singulus
Младши потребител

Мнениеот Barbaro » 26 Авг 2010, 15:33

Ako си само физическо лице, става ли да си отвориш паркинг в собствения двор да речем?
Barbaro
Младши потребител

Мнениеот microfinance » 26 Авг 2010, 17:27

Ako си само физическо лице, става ли да си отвориш паркинг в собствения двор да речем?

Става, ако ти се сключва договор за наем с всеки клиент.. добре би звучало "Срок на договора - 3 часа от момента на сключването..." :lol:
microfinance
Потребител

Мнениеот janichka » 09 Ное 2010, 14:48

Здравейте. Ако паркингът е общинска собственост, каква е процедурата? ЕООД съм, паркингът е в центъра на София
janichka
Нов потребител

Назад към Търговско право