начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Съсобственост!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственост!

Мнениеот irinaboneva » 06 Сеп 2010, 14:16

Здравейте!
Предварително Ви благодаря!
Притежавам 80кв.дворно място, част от парцел от 420квадрата.
Дворното място ми е наследство и е с прилежаща къща в него.За нея направихме нотариален акт с обстоятелствена проверка.
Парцела е съсобственост, както се подразбира.Каква е процедурата да продам моето място с къщата на трети лица?
Винаги ли се изискват нотариални покани,тоест да предложа имота първо на съсобствениците?
Пропуснах да добавя, че има още четири къщи, които са на съсобствнеците,построени на квадратите, които им се полагат.
irinaboneva
Нов потребител

Re: Съсобственост!

Мнениеот zelen » 07 Сеп 2010, 08:24

irinaboneva написа:Здравейте!
Предварително Ви благодаря!
Притежавам 80кв.дворно място, част от парцел от 420квадрата.
Дворното място ми е наследство и е с прилежаща къща в него.За нея направихме нотариален акт с обстоятелствена проверка.
Парцела е съсобственост, както се подразбира.Каква е процедурата да продам моето място с къщата на трети лица?
Винаги ли се изискват нотариални покани,тоест да предложа имота първо на съсобствениците?
Пропуснах да добавя, че има още четири къщи, които са на съсобствнеците,построени на квадратите, които им се полагат.

Няма нужда да благодарите за безплатни съвети!

На поставените въпроси ще отговори вашият адвокат, когото вероятно сте ангажирали за обстоятелствената проверка за къщата.
zelen
Потребител

Мнениеот irinaboneva » 10 Сеп 2010, 23:23

Имам нов проблем с издаването на скицата.От кадастъра ми обясниха ,че част от мястото го няма отразено при тех или ще ми направят скица на моето място с къщата и на местата на други двама съсобственици, .Може ли да ми дадете съвет, какво се прави в този случай?Няма да имам скица за целия парцел.
irinaboneva
Нов потребител

Мнениеот l____ » 11 Сеп 2010, 09:53

Ако наистина има грешка в кадастъра - трябва да направиш опит да я поправиш.
Поправката на кадастъра се инициира от заинтересовано лице.
За селището, където е имота ти, има ли одобрена кад.карта? Или все още селището е само с кадастрален план? Питам - защото има особености относно адресата на заявлението ти за попоравяне на грешката.
Всъщност - доста особености си има. Доста! И ако не ги знаеш - много време, а и средства, ще загубиш в напразни (а вероятно и безполезни) лутаници.

Питай още, ако искаш. :)
l____
Потребител

Мнениеот irinaboneva » 12 Сеп 2010, 13:21

Принципно,за да продам идеалните си части е нужно скица за целия имот.
Кадастарална карта има, но го няма отразен целия парцел, само част от него.
Чудя се как е възможно?
Скица могат да ми направят за моето и на още двама съсобственици до мен.
Как да постъпя в случая?
Последна промяна irinaboneva на 12 Сеп 2010, 13:33, променена общо 1 път
irinaboneva
Нов потребител

Мнениеот l____ » 13 Сеп 2010, 12:35

Кадастарална карта има, но го няма отразен целия парцел, само част от него.
Чудя се как е възможно?

Виждаш, че е възможно. Много е дълго за обяснения. Ако държиш да ти го обясня, пусни си личните съобщения. И ми пиши от там.

Скица могат да ми направят за моето и на още двама съсобственици до мен.
Как да постъпя в случая?

Вече ти казах. Трябва да поправиш допусната (определено и по твоя вина) грешка в кадастралната карта. Процедурата за попоравка на кадастралната карта е технически доста сложна и с особености. Случаят ти, струва ми се, е сложен; не чак толкова сложен, но е сложен.
l____
Потребител

Мнениеот krasimir1 » 13 Сеп 2010, 16:47

Моля за съвет!Мой роднина притежава имот -къща в малко градче,заедно с известна част дворно място.През1983г,този имот е закупен от роднината ми като в последствие къщата се запалва и изгаря .На нейно място е построена нова къща, като е заплатено право на строеж в р-р от 3000лв и е даден срок от общината за изваждане на строителна скица и архитектурен план но роднината ми застроява около 100 квадрата къща без посочените документи,като плаща всички данъци на постройката вече близо 15 години.Към настоящия момент изявява желание да ми прехвърли собствеността ,но аз нямам представа какво реално би ми прехвърлил ,тъй като ми е известно ,че отсъпването на право за строеж е с изтекъл срок и реално постройката е незаконна.Има ли вероятност тя,заедно със земята да бъде отнета от общината или какъв е алгоритъма за узаконяване на новата постройка.Благодаря за вниманието!
krasimir1
Нов потребител

Мнениеот l____ » 13 Сеп 2010, 18:15

От там ми обасниха, че цялото място го няма, по тяхна вина.

По чия вина?

Аз отделно платих на фирма за геодезическо замерване, интересуваше ме реалното ползване на съсобствениците.За тях да спомена,че са изключително неграмонти, простовати, конфликтни хора.

Ами наистина има изключително неграмотни, простовати и конфликтни геодезисти. Както и космонавти, и лекари, и адвокати, и... Това е друга тема, обаче.

Пишеш ми на ЛС. И искаш да ти отговоря. Ами... вземи си включи твоите ЛС, де. Че да мога да ти отговоря. Мога да ти отговоря и тук, но знам ли какво предпочиташ.
Не искам да коментирам намерението ти да ходиш в кадастъра - защото там трябва да идеш, когато си подготвена: Трябва да знаеш какво да искаш от тях. И трябва да знаеш какво може да очакваш от безразлични (а често и неграмотни) чиновници. Ако неподготвена идеш в кадастъра - пак ще останеш излъгана.
l____
Потребител

Мнениеот irinaboneva » 13 Сеп 2010, 18:59

По вина на кадастъра.
"Не сме отразили целия парцел", това ми обясниха.
Мисля, че направих правилните настройки за съобщенията.
irinaboneva
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 13 Сеп 2010, 19:42

И какво ще се случи, като в кадастъра "отразят" целия парцел? Това ще отговори ли на въпроса Ви?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот irinaboneva » 13 Сеп 2010, 19:55

Нужна ми е скица на целия парцел, за да го продам.
irinaboneva
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Сеп 2010, 07:35

И трябва да знаеш какво може да очакваш от безразлични (а често и неграмотни) чиновници

І____, позволи ми да те поправя! Горният цитат следва да се чете:
"И трябва да знаеш какво може да очакваш от безразлични (поради което и неграмотни) чиновници"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба