начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Неполучено БТВ след съдебно решение.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неполучено БТВ след съдебно решение.

Мнениеот tanas » 29 Сеп 2010, 11:28

Здравейте,
търся мнение как да постъпя с бившият ми работодател след като се съдихме 9,5 години спечелих делото след това с 2 жалби до НАП ми внесаха/внасят/ осигуровките за периода 1999 г - 2009 г. и в УП-2 ми пише осигурителения доход но има години за който не съм получавал заплата или е по-малка от последното ми БТВ. Имам ли право да представя пред СГС УП-2 и въз основа на него да ми издадат изпълнителен лист за неполучените трудови възнаграждения ?
Благодаря предварително !
tanas
Младши потребител

Re: Неполучено БТВ след съдебно решение.

Мнениеот Melly » 29 Сеп 2010, 12:36

Честито! Пийте една студена вода в случай, че не сте поискали още с ИМ съдът да осъди ответника да ви заплати неплатеното трудово възнаграждение към датата на прекратяване на трудовото правоотношение.

Подробностите ще ви разясни адвокат след като се запознае с
детайлите по случая.
Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот tanas » 03 Окт 2010, 10:52

Melly написа:Честито! Пийте една студена вода в случай, че не сте поискали още с ИМ съдът да осъди ответника да ви заплати неплатеното трудово възнаграждение към датата на прекратяване на трудовото правоотношение.

Подробностите ще ви разясни адвокат след като се запознае с
детайлите по случая.
Успех!

Благодаря ''Мelly'' и се извинявам,че пропуснах да поясня,че с ИМ съм претендирал за обезщетение по чл.225 ал.1,от КТ и ми е изплатено по Изпълнителен лист за 6/шест/месеца от 21.11.1999 г. до 20.05.2000 г., но за другото време от 20.05.2000 г. до 20.05.2009 г/датата на възстановяването ми/ НАП ги натиснаха и ми внесаха/довнесаха осигуровки и са нанесени в УП-2 а не са ми го изплатили/доизплатили полагащото ми се БТВ.Отпуската я изчистихме за всичките години като приспаднахме използваната при друг работодател а остатъка си ползвах и би трябвало по същият начин и да ми платят БТВ за периода като приспаднат полученото при друг работодател ?
Всичко го изчислявам на базата последно БТВ преди незаконното уволнение така и НАП го изчисли и почти няма разминаване с мойто изчисление.
Не знам но в УП-2 отдолу пише,че: ''Настоящето удостоверение е издадено въз основа на изплащателните ведомости''.?
Мисля, че ако представя в Съда УП-2 с Ревизионият Протокол от НАП/който е експертно решение и не е оспорен от бившият ми работодател/и поискам да да ми бъде издаден изпълнителен лист за разликата от БТВ Съда ще уважи молбата ми?
Още веднъж благодаря, но аз си размишлявам на глас.
tanas
Младши потребител

Мнениеот wladi » 03 Окт 2010, 13:04

След като сте получили обезщетението по чл.225, за максималния размер 6 месеца, защо считате че Ви дължи и обезщетение за още 108 месеца, какво се е случвало с трудовите Ви дейности през тези 9 години и какво отношение към тях има бившия работодател?
Неизпълняват съдебното решение и не Ви допускат до работа?
За какъв период от време?
В периода 1999 - 2009 год нищо и никъде ли не сте работили, да не сте военен пенсионер?
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот tanas » 03 Окт 2010, 16:09

wladi написа:След като сте получили обезщетението по чл.225, за максималния размер 6 месеца, защо считате че Ви дължи и обезщетение за още 108 месеца, какво се е случвало с трудовите Ви дейности през тези 9 години и какво отношение към тях има бившия работодател?
Неизпълняват съдебното решение и не Ви допускат до работа?
За какъв период от време?
В периода 1999 - 2009 год нищо и никъде ли не сте работили, да не сте военен пенсионер?

Здравейте '' wladi '' , не съм военен пенсионер :-)
работил съм като пазач,компресорист,куриер, шофьор и на Бюрото по Труда 11 мес. а и близо 5г. и 3 мес. нямам никакъв стаж заплатите където съм работил са били по-ниски от последното ми БТВ а периода е такъв защото минахме през СРС-СГС-ВКС-ВАпелативенСъд-СГС и на 20.05.2009 г влезе в сила съдебното решение и вече те не го обжалваха и ме възстановиха на работа след около 3 мес. започнахме да изчистваме платената отпуска и бях близо 8 мес. в пл.отпуск след което имаше преструкториране и сега пак съм на Бюрото по Труда.
Внесаха ми осигуровките за тези години и ми дадаха УП-2 в което пише , че е издадено въз основата на изплащателните ведомости а аз не съм получил тези пари а да не говориме,че колегите след тия 9, 5 год дела са с двойно и повече по-високи заплати.
tanas
Младши потребител

Мнениеот wladi » 04 Окт 2010, 20:04

Нещо пак не се изясни, вариант:
А) търсите заплатите за 3+8=11 месеца след 05.2009 от възстановяването на работа до новото прекратяване ТПр, или
Б) търсите обезщетение за 9 години от които за 4 години разлика между получаваните възнаграждения;

и в двата случая това е за нов трудово правен исков процес, но в случай Б) не виждам наличието на основание.

Това че периода от незаконното уволнение до възстановяването се признава за трудов стаж, не значи че се дължи възнаграждение и/или обезщетение.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот tanas » 04 Окт 2010, 20:57

wladi написа:Нещо пак не се изясни, вариант:
А) търсите заплатите за 3+8=11 месеца след 05.2009 от възстановяването на работа до новото прекратяване ТПр, или
Б) търсите обезщетение за 9 години от които за 4 години разлика между получаваните възнаграждения;

и в двата случая това е за нов трудово правен исков процес, но в случай Б) не виждам наличието на основание.

Това че периода от незаконното уволнение до възстановяването се признава за трудов стаж, не значи че се дължи възнаграждение и/или обезщетение.

Здравейте '' wladi '',
по-скоро е вариант ''Б'' и за този период ми внесаха осигуровки а УП-2 се издава " въз основа на изплащателните ведомости " поне така пише отдолу на него и ако е така както Вие го казвате то тогава сигурно ще трябва да предява иск по чл.45 от Закона за Задълженията и Договорите за нанесени имуществени,неимуществени вреди и пропуснати ползи и не искам да вярвам, че за това време някой може да ти нанесе такива огромни вреди и да неможе човек да си ги вземе защото чл.225 ал.1 ги ограничава до 6 месеца.Не знам много ни е объркано законодателството и сигурно затова толкова хора се изнесаха навън.
Благодаря за съветите Ви .
tanas
Младши потребител

Назад към Трудово право