начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Застраховка "Гражданска отговорност"

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Застраховка "Гражданска отговорност"

Мнениеот todorkar79 » 06 Окт 2010, 05:11

Здравейте!
Казусът ми е следния:
Имам полица за сключена застраховка на разсрочено плащане. Има ли срок след датата на падежа на вноската,през който тя е още валидна?
Има ли право застрахователя да изисква внасянето на останалите вноски предварително при виновно причинено от мен птп?
todorkar79
Нов потребител

Re: Застраховка "Гражданска отговорност"

Мнениеот TheOldMan » 06 Окт 2010, 08:53

Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 06 Окт 2010, 09:11

Независимо дали е ГО или КАСКО всеки един застраховател ще Ви изиска да си платите сумата по оставащите вноски щом Вие сте виновното лице.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorkar79 » 06 Окт 2010, 10:36

Длъжен ли съм да платя и какво следва,ако не платя?
todorkar79
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 06 Окт 2010, 10:55

Полицата Ви става невалидна и все едно нямате нищо, и после другият застраховател по ГПК ще си търси парите.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Ema_7 » 06 Окт 2010, 17:54

Здравейте, бихте ли дали съвет. Заведен е иск за неимуществени вреди срещу застраховател по застр. ГО - при ПТП е загинала съпругата му, лицето обаче след завеждане на ИМ в сроковете за отговор е починало - могат ли наследниците му да встъпят в процеса??
Ema_7
Младши потребител

Мнениеот Sahiba » 07 Окт 2010, 09:01

Ema_7 написа:Здравейте, бихте ли дали съвет. Заведен е иск за неимуществени вреди срещу застраховател по застр. ГО - при ПТП е загинала съпругата му, лицето обаче след завеждане на ИМ в сроковете за отговор е починало - могат ли наследниците му да встъпят в процеса??

Да, Обърнете се към адвокат!
Sahiba
Потребител

Мнениеот Sahiba » 07 Окт 2010, 09:02

toni_sf написа:Полицата Ви става невалидна и все едно нямате нищо, и после другият застраховател по ГПК ще си търси парите.

Ще ви помоля да не коментирате неща, които не разбирате!
Sahiba
Потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Окт 2010, 07:36

до-Sahiba Вие сигурен/на ,че застраховател изплаща обезщетение без да си е прибрал годишната премия.Възможно и да е така ,но всеки застраховател си има указания и когато се сключи договор с него тези указания трябва да се прочетат внимателно.Това е моят съвет.
toni_sf
Активен потребител

Назад към Търговско право