начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Повел съм един спор... :roll:

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Повел съм един спор... :roll:

Мнениеот soadfan » 13 Окт 2010, 07:24

Така, ще почна малко... работя във фирма за внос и дистрибуция на бързооборотни стоки. След изтичане на срока на даден продукт си го прибираме и издаваме кредитно известие за стойността, като инструкцията е да закачаме ръчна касова бележка (от кочан) с обратен знак (минус) за стойността на кредитното, но не е сторно. Искам да отбележа, че не "чекираме" сторно, т.е. бележката не е сторно.. Спора е как точно да опиша бележките в касовата книга. Аз си мисля (логиката го подсказва). че трябва да го oпиша в графата "Сума използвани касови бележки (+)", но с минусов знак, пък моята приятелка твърди, че трябва да го опиша в графата "Сума изпозвани касови бележки "Сторно" (-)".
Общо всички графи са:

Начална касова наличност ...
Общо въведени пари в касата (+) ...
Общо извадени пари от касата (-) ...
Реализиран стокооборот от касовия апарат (+) ...
Сума използвани касови бележки (+) ...
Сума използвани касови бележки "Сторно" (-) ...
Наличност в края на деня ...

Има ли някъде правилник, указващ изрично начина на попълване на тия документи? :D
Аватар
soadfan
Младши потребител

Re: Повел съм един спор... :roll:

Мнениеот DEKAH » 13 Окт 2010, 10:31

питането Ви е счетоводно. Задайте въпроса си на ввв.одит.инфо
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Повел съм един спор... :roll:

Мнениеот tedyxaz » 13 Окт 2010, 14:05

:arrow: Прочети

Виж глава 4

иначе - Сума използвани касови бележки (-) ..
В ЗДДС има задължителни реквизити, определени за издаването на касови бележки, в частност за "сторно", а при Вас изрично е посочено и .. съответно няма какво да сторнирате
T.Ivanova
Аватар
tedyxaz
Младши потребител

Назад към Търговско право