начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Казус - Гражданска Отговорност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Казус - Гражданска Отговорност

Мнениеот Гост. » 15 Окт 2010, 11:01

И си искайте направените адвокатски разноски - да ви бъдат присъдени.

:) ......... в НАХД разноски не се присъждат. Има ТР в този смисъл.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Окт 2010, 12:12

Ако става въпрос за решението от 03.06.2009 г. - според мен не е относимо. Хонорарът и разноските са различни неща, уредени на различни места.

За вземанията си, произтичащи от неизплатени възнаграждения и разноски, адвокатът може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс независимо от техния размер."

Но както и да е, не пречи да си ги иска, пък ако не му ги присъдят... адвокатът му ще му помогне да си ги вземе по ЗОДОВ.
tapizaushi
Потребител

Мнениеот devilflesh » 15 Окт 2010, 12:44

Полицаят ми поиска полицата и я разгледа обстойно. Той дори не беше запознат как стоят нещата с този 15 дневен срок, звъня на колегите си да пита.. И в крайна сметка се съгласи, че има такъв срок, но незнайно защо реши че е 14 дни и на всичкото отгоре започна да брои от 24.09. По неговите сметки излезе, че ГО е изтекла на 07.10, а тя всъщност е валидна до 09.10 ...
В момента на спирането ми и аз не бях запознат със тези срокове и нямах на какво основание да споря. Човека ми написа акта без да се замисли и си хвана пътя. После началника не прие възражението ми за основателно и пусна акта за по-нататъшните процедури.. (не съм запознат с подробности).
Казаха ми, че мога да обжалвам решението на съда, но "нямало смисъл, защото не е сигурен крайният резултат". А и чрез обжалването може само да се намали глобата, но не и да се отмени административното нарушение.
devilflesh
Нов потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Окт 2010, 12:50

devilflesh написа:Казаха ми, че мога да обжалвам решението на съда, но "нямало смисъл, защото не е сигурен крайният резултат". А и чрез обжалването може само да се намали глобата, но не и да се отмени административното нарушение.

:lol: Кой ви надрънка тия глупости? Полицая ли?
tapizaushi
Потребител

Мнениеот devilflesh » 15 Окт 2010, 12:54

Не.

Именно за това се допитвам до Вас, дали си заслужава да си хабя нервите и средствата да обжалвам или да си плащам "като поп" ?
devilflesh
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 15 Окт 2010, 17:17

:D Е то много неща стават ясни ,след като се попита правилно питащият, :lol: но нека да има бързащи и знаещи ,повод е на повече дискусии и после размисъл
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Окт 2010, 17:31

devilflesh написа:Не.

Именно за това се допитвам до Вас, дали си заслужава да си хабя нервите и средствата да обжалвам или да си плащам "като поп" ?

Изумително!!!!!
За сетен път достигам до логичен извод, че е безмислено да се пише тук, ако темата не е на колега.
Глобата е 500.00лв. Плащайте. Парите са си ваши.

tapizaushi написа:Ако става въпрос за решението от 03.06.2009 г. - според мен не е относимо. Хонорарът и разноските са различни неща, уредени на различни места.
:) Колега, моля да прочетете отново ТР от сочената дата( не ми се влиза в ПИС, но вярвам ще се убедите в правотата ми.
Нямам спор, че са различни и че са уредени в различни НА, но все таки за жалбоподателят адв. в. представлява разноски по делото.

За вземанията си, произтичащи от неизплатени възнаграждения и разноски, адвокатът може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс независимо от техния размер."

Заявлението по реда на чл. 410 не ползва питащия, а нас. И не виждам логика в този съвет, така щото ще се издаде ИЛ в полза на адвоката, като Д по него ще е именно жалбоподателят.

Но както и да е, не пречи да си ги иска, пък ако не му ги присъдят... адвокатът му ще му помогне да си ги вземе по ЗОДОВ.

Не пречи, но "олекваш" в зала. :oops:
ЗОДОВ е правилен съвет, но като чета напоследък практиката и по тези дела...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 16 Окт 2010, 19:13

devilflesh написа:Здравейте.
Застраховката ми е сключена на 24.03.2010. Валидна е от 25.03.2010 до 24:00ч на 24.03.2011.
Полицаят ме засече след падежа на втората вноска.
Извинявам се, че ви заблудих с това мое изказване, че вноската е последна.

П.С. Мисля, че оправих настройките на ЛС

То се видя питащият Ви подведе относно вноската. Така ,че спокойно може да си обжалва акта в съда.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот devilflesh » 17 Окт 2010, 00:33

Благодаря на всики за полезната информация :) Ще пиша по-нататък с евентуални резултати.
devilflesh
Нов потребител

Предишна

Назад към Търговско право