начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Моля за съвет

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот referimente » 28 Окт 2010, 09:35

Здравейте,

Стана така,че забременях докато работодателя се опитваше (по-скоро прекият ми),да ме махне от работа,но като разбра се укроти.
Уговорихме се да си взема 1 м. отпуск - ноември и след това 3 месеца болнични до излизане в майчинство.

Сега не лично той,ами друг ръководител в офиса ми казва ами необходимо е да върнеш лаптопи,устройства за интернет и др,т.е да предам нещата с протоколи,но аз все още се водя на работа и мисля,че това е недопустимо.

Какво можете да ме посъветвате?
referimente
Младши потребител

Re: Моля за съвет

Мнениеот law_master » 28 Окт 2010, 09:58

Ами щом лаптопа е служебен, то това значи че ви е предоставен за изпълнение на трудовите ви задължения. Щом ще излизате в отпуск, след това в болнични и след това пак в отпуск (т.нар. майчиство) вероятно работодателят ще има нужда от човек който да върши вашата работа и този лаптоп ще е необходим на него.
И на последно място, не забравяйте че правото на собственост да възможност на неговия носител да управлява и да се разпорежда с вещта по какъвто начин намери за добре. :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Re: Моля за съвет

Мнениеот referimente » 28 Окт 2010, 10:10

Благодаря за отговора ти:)

Те няма да вземат друг човек на мое място,а на другите колеги ,които също са в моето положение не са предавали нещата.
На мен по-скоро ми е ,ако има клиенти с които кореспондирам да давам инфо към колегите.
По-скоро ми прилича ,че едва ли не са ме освободили от работа.

Но благодаря отново.
referimente
Младши потребител

Назад към Трудово право