начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Лиценз от комисията по хазарта

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лиценз от комисията по хазарта

Мнениеот shindaroff » 02 Ное 2010, 12:36

Здравейте, не можах да намеря по-подходящ форум, в който да пусна темата, ако не е за тук моля да ме извините и да я преместите.
Въпросът ми е за да се издаде разрешение за провеждане на онлайн игра с елементи на томбола и свързана с изхода от резултати от спортни двубои, (подобно на http://winner.bg/ ) в която участниците заплащат такса с СМС за участие, трябва да се поиска разрешение от комисията по хазарта, нали? Въпросът ми е първо имате ли представа дали за издаване на това разрешение се плаща, и ако да то приблизително можете ли да ми кажете колко струва подобно нещо. Другият ми въпрос е може ли да ми бъде отказано издаването на подобен лиценз и на какво основание. Благодаря предварително за помощта.
shindaroff
Нов потребител

Re: Лиценз от комисията по хазарта

Мнениеот Melly » 02 Ное 2010, 12:41

shindaroff написа:Здравейте, не можах да намеря по-подходящ форум, в който да пусна темата, ако не е за тук моля да ме извините и да я преместите.
Въпросът ми е за да се издаде разрешение за провеждане на онлайн игра с елементи на томбола и свързана с изхода от резултати от спортни двубои, (подобно на http://winner.bg/ ) в която участниците заплащат такса с СМС за участие, трябва да се поиска разрешение от комисията по хазарта, нали? Въпросът ми е първо имате ли представа дали за издаване на това разрешение се плаща, и ако да то приблизително можете ли да ми кажете колко струва подобно нещо. Другият ми въпрос е може ли да ми бъде отказано издаването на подобен лиценз и на какво основание. Благодаря предварително за помощта.

Веселяк. :lol: :lol: :lol:
Захващай се за работа.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот lpenchev » 02 Ное 2010, 16:51

shindaroff написа:Здравейте, не можах да намеря по-подходящ форум, в който да пусна темата, ако не е за тук моля да ме извините и да я преместите.

Здравейте,
С питане във форумите разрешение от комисията по хазарта ще видите през крив макарон.
Ако нямате адвокат си намерете и то такъв, с опит в тая сфера. Тези разрешения не се дават така лесно ...
А ако просто искате някаква информация по въпроса - прочетете Закона за хазарта.
lpenchev
Младши потребител

Мнениеот marunna » 02 Ное 2010, 16:59

Цената на един лиценз от Комисията по хазарт е 200 лв., ни за да се осведомите по - подробно прочетете закона и се обадете в деловодството на ДКХ.
marunna
Нов потребител

Мнениеот balachev » 03 Ное 2010, 18:45

Естествено, че се плаща - Държавата не би пропуснала да си вземе своето :)
И не е 200 лв. цената на лиценза, много повече е - за справка Тарифа за таксите, които се събират по Закона за хазарта:)
Както каза колегата по-горе - намерете си адвокат, който има опит в тази сфера, разрешително за организиране на хазартни игри не се дава току-така :)
Можете да пробвате и без разрешение...е, престъпление е по чл. 327 от НК, а отнасяш и глоба от 20 000 лева минимум ако не хванат, ама излиза без пари :D
balachev
Младши потребител

Назад към Търговско право