Някой заявявал ли е вписване на промяна в устав на ТД в АВ?
Правим искане за пререгистрация, обявяване на ГФО-та и промени в ООД, едната от които е промяна в устава. И сега, като се замисля, май промяната в устава няма да ми я впишат с прилагането на актуален устав към А4, ами май допълнително ще трябва да приложа и едно Г1 за промяната в устава със съотвената допълнителна такса, разбира се. Или ще мине, като приложен актуален устав с А4 с другите промени?
Раздвоен съм, защото от една страна при промени на други обстоятелства, например- адрес на управление, не се прилага Г1 за актуалния устав, но то това не си е всъщност промяна в устава. От друга страна пък, когато правим промяна в собствеността на капитала на ООД и и ООД-то стане ЕООД и се приеме нов устав, нали си минава, като актуален устав към А4?
Обърках се. Дайте съвет, моля!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вписване на промяна в устав на ТД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Вписване на промяна в устав на ТД
А Вие сте?
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:А Вие сте?
В смисъл?
- direct_2009
- Младши потребител
direct_2009 написа:inspectora написа:А Вие сте?
В смисъл?
В смисъл защо питате? Юрист ли сте? Любител?
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:direct_2009 написа:inspectora написа:А Вие сте?
В смисъл?
Аз лично не съм юрист. Сътрудник съм на адвокат. На различно мнение сме- той смята, че не трябва да се подава отделно Г1 с отделна такса, аз се съмнявам. На запитване към длъжностно лице по вписванията, отговорът беше- не би трябвало да има отказ при прилагане към А4 и без отделна такса, обаче, ако искате да се сигурни за всеки случай, тъй като законът мълчи и в този случай всеки си го тълкува, според настроението...
Та затова питам- някой има ли практика?
- direct_2009
- Младши потребител
Tой си знае колегата , сега няма да му правим проверки тука!
- REVOLUTION
- Активен потребител
direct_2009 написа:inspectora написа:direct_2009 написа:
В смисъл?
Аз лично не съм юрист. Сътрудник съм на адвокат. На различно мнение сме- той смята, че не трябва да се подава отделно Г1 с отделна такса, аз се съмнявам. На запитване към длъжностно лице по вписванията, отговорът беше- не би трябвало да има отказ при прилагане към А4 и без отделна такса, обаче, ако искате да се сигурни за всеки случай, тъй като законът мълчи и в този случай всеки си го тълкува, според настроението...
Та затова питам- някой има ли практика?
Хм, интересна нова, предполагам, практика. Сигурно е нещо модерно...
А иначе колегата REVOLUTION Ви е отговорил конкретно на питанката....
- p_n_n
- Потребител
Чудна работа... на мен лично не ми стана ясно как се променя тоя устав и каква е връзката му със заявление Г1....
Нещо логическата връзка се е прекъснала на ниво гръбначен мозък.
Мисля, че следва да подредите хронологията и после да разсъждавате.
Мисленето Ви е изцяло погрешно.
Нещо логическата връзка се е прекъснала на ниво гръбначен мозък.
Мисля, че следва да подредите хронологията и после да разсъждавате.
Правим искане за пререгистрация, обявяване на ГФО-та и промени в ООД, едната от които е промяна в устава
Мисленето Ви е изцяло погрешно.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
direct_2009 написа:Сътрудник съм на адвокат. На различно мнение сме - той смята, че не трябва да се подава отделно Г1 с отделна такса, аз се съмнявам.
Разбихте ме с това. Все едно да почна да споря с лекаря си как да ми направи операция ...
Похвално е, че мислите и проявявате инициативност, но не го правите по правилния начин според мен ...
... както и да е - ще Ви помогна/насоча: Прочетете чл.119, ал.4 от ТЗ, вижте за какво се използва заявлението Г1 и си направете извод /Хайде още малко да помогна: обявяване на актове е различно от представяне ... поне според мен Сегашното обявяване би следвало да е еквивалент на старото обнародване в ДВ .../
- inspectora
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|