начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

помогнете,моля.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: помогнете,моля.

Мнениеот martina99 » 03 Фев 2010, 16:13

Съвсем ме объркахте... Сега започвам да звъня за справки.Като знам със сигурност какво става пак ще ви пиша.
martina99
Младши потребител

Мнениеот martina99 » 05 Мар 2010, 17:19

Здравейте отново. Прави бяхте-получих изпълнителен лист и разбрах ,че мъките ми съвсем не са свършили.Решение нямам-само ИЛ. Адвоката отказва да говори с мен без да съм си платила за това. От инспекцията по труда ми закриха жалбата защото съдът се произнасял за това,а трудовата ми книжка още не е попълнена и не съм сигурна какво става с договора.Имам ли,нямам ли....незнам.Все повече се оплитам.....
martina99
Младши потребител

Мнениеот vanila_ce » 05 Мар 2010, 17:41

Не разбирам как може да имате изпълнителен лист без решение/определение от съда и без да е заведено изпълнително дело
vanila_ce
Потребител

Мнениеот martina99 » 05 Мар 2010, 17:49

току що звънях в съда и ми казаха,че има решение.Друг е въпроса,че адвоката не ми го е дал...ще развея бялото знаме....говорих и с юристката на инспекцията
Всеки си мие ръцете с другия.Единственно на ЧСИ шапка и свалям!!! Това е човек ,който обяснява на разбираем българси език всичко,което трябва!
С две думи разбрах,че адвоката не ми е дал решението и с инспекцията всичко започва отначало ,ако искам да ми се приключи трудовата книжка все някога. И борсата изпуснах...Извинете ме,ако пиша хаотично.
martina99
Младши потребител

Мнениеот martina99 » 05 Мар 2010, 17:52

В ИЛ имам само сумите,а съдията е отхвърлил иска за договора и книжката,защото "има и друг начин да се оформят документите"
martina99
Младши потребител

Мнениеот vanila_ce » 05 Мар 2010, 17:54

Какво пише в решението на съда?Ако си знаете номера на делото проверете в сайта на СРС.Второ гражданско отделение гледа трудовите дела
vanila_ce
Потребител

Мнениеот martina99 » 05 Мар 2010, 18:02

Не е побликувано все още.Знам си номера на делото . Преди малко ми дадоха информация и утре ще отида да си взема препис от решението.Там пишело,че осъжда фирмата да ми заплати дължимите суми,а иска за прекратяване на трудовия договор и приключване на книжката е отхвърлен,защото били в компетенцията на други органи/това с 2 думи/.Адвоката ми даде сами ИЛ.
martina99
Младши потребител

Мнениеот vanila_ce » 05 Мар 2010, 18:08

Значи все пак има положително развитие.Не са оспорвали и ви е издаден изпълнителен лист.Действаите си с ЧСИто и първо си вземете парите,а после обжалвайте на втора инстанция другите неща.И не забравяйте ,че и вие имате две седмици за обжалване.И най добре си намерете друг адвокат!
vanila_ce
Потребител

Мнениеот martina99 » 28 Апр 2010, 12:59

Какво да правя,хора... Оказва се,че нямат нищо на името на фирмата и съдия изпълнителят нищо не може да направи. Егати късмета имам и аз... :cry: Всички сметки са закрити ,а блокираните са празни..айде пак в глухата улица :cry:
martina99
Младши потребител

Мнениеот martina99 » 22 Юни 2010, 19:06

Здравейте! Пак искам помощ...то навик ми стана.След като мина делото,което както писах ,още на 1-ва инстанция беше без право на обжалване/решението вече го имам/господинът,когото съдя започнал да пуска жалби срещу изпълнението.Разбрах чак, когато са поискали справка от ЧСИ-то,кога е изпратена поканата за доброволно плащане.Адвокатката ми се обади,че е получила отговор от съда на жалбата му/в делото е записан съдебният адрес,т.е. на кантората на адвокатката/ ,но е сърдита,че не съм ползвала "нейният" ЧСИ /мазало е в тая система!!!/ и ме посъветва да се обърна към друг адвокат.Питането ми е- какво ще се случи ако не отговоря на жалбата на бившият ми работодател,който си е измислял най-разнообразни щуротии -как фирмата търпяла загуби заради мене,как съм отказвала да работя и т.н. До сега ,доколкото успях от справка в съда да разбера е имало и предишни жалби,които не са били в срок и съдията ги е отхвърлила.Нужно ли е пак да наемам адвокат и възможно ли е да се обжалва изпълнителен лист след 4 месеца,издаден въз основата на решение на съда-"без право на обжалване"? Моля ви,помагайте...
martina99
Младши потребител

Мнениеот martina99 » 30 Ное 2010, 19:38

И така...пак съм тук и пак с въпрос...не знам какво щях да правя без вас. Благодаря,че ви има и че помагате!
Пак имам питане.Осъдих фирмата и на 2-ра инстанция.ЧСИ-то наложи запор във всички банки,но в една от банките крият сметки на фирмата-длъжник. Разбрах го от побликуван документ за платена такса към търговския регистър-платежното нареждане е с дата месеци след изпращане на писмо от ЧСИ за запора.От същата банка и до днес не са изпратили писмо на ЧСИ-то,дали има сметки при тях. Какво да правя? Чух за Банков надзор....ама да "скачам" срещу банка....нещо не съм сигурна дали ще ми стигнат силичките...
martina99
Младши потребител

Мнениеот sadiata » 02 Дек 2010, 22:56

моля пишете ми на имеила за да ви помогна като ви задам някои въпроси ,честно казано много пари сте дали а казуса е елементарен от правна страна.
Моя имеил е marinmarinov1982@abv.bg
sadiata
Потребител

Предишна

Назад към Трудово право