- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Добре ли е оформен този запис на заповед?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Добре ли е оформен този запис на заповед?
То неписана клауза хубаво, ама чак пък по сметка на топлофикация, па по точна партида, щото тъй или иначе и т.н. На мен продължава да ми е смешно, колега, извинете, макар че и аз харесвам Флойд. Но всичко си има граница. Дори в Ummagumma.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Концепцията в Ummagumma трудно се схваща дори и от най-ревностните фенове на Флойд , така както и схващането, че разкриването на каузата в менителничния ефект било "неписана" клауза. Но долавям във Вашия пост, че Вие погрешно сте възприели моето предходно мнение - считам, че винаги, когато се разкрива в ценната книга на заповед каузата, тази едностранна сделка е нещожна поради нарушение на императивни правила на закона - това вече не е "безусловно" обещание, респ. нареждане за плащане. Но не малко правоприлагащи органи (по мое мнение има лек превес на тези, които са на поддържаното от Вас и мен схващане) все още смятат, че тази клауза следва да се счита за "неписана". Но те отъждествяват "условието" в менителничното право на това по чл. 25 ЗЗД. А разликата е очевидна, просто е необходимо да се тълкува систематически "менителничното условие" с останалите норми, уреждащи менителничните правоотношения.
Но все повече се затвърждава у мен убежданието, че тези ценни книги са изиграли своята историческа роля и те само пораждат трудности в оборота, отколкото имат полза за ремитента. Но това е една непуполярна и дълга тема.
Но все повече се затвърждава у мен убежданието, че тези ценни книги са изиграли своята историческа роля и те само пораждат трудности в оборота, отколкото имат полза за ремитента. Но това е една непуполярна и дълга тема.
- Pink_Floyd
- Потребител
Наистина ли някои правоприлагащи органи отъждествяват пследиците на чл.25 ЗЗД с тези на включена клауза в менителничната книга, приемайки я за "неписана" . Къде отива строго формалния характер на тези ефекти? По дяволите май, а?
-
Melly - Старши потребител
Разбрах, колега. Благодаря, грешката е моя. А Флойд са голяма работа Но с Вас това много добре го знаемЕ
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|