Здравейте,
Надявам се не дублирам питането си с вече съществуващо, но имам следното питане:
Знаете ли какви документи са необходими за отваряне на търговски обект - тип кафе-сладкарница? Става въпрос за София - центъра.
Има ли някъде където са описани всички тези документи, които трябва да се предоставят за тази цел? Всякаква информация ще ми бъде от полза.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кафе-сладкарница
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кафе-сладкарница
jorki написа:Здравейте,
Надявам се не дублирам питането си с вече съществуващо, но имам следното питане:
Знаете ли какви документи са необходими за отваряне на търговски обект - тип кафе-сладкарница? Става въпрос за София - центъра.
Има ли някъде където са описани всички тези документи, които трябва да се предоставят за тази цел? Всякаква информация ще ми бъде от полза.
Благодаря предварително.
Да Ви е хрумвало случайно, че този въпрос следва да отправите към квалифициран специалист.
Най-точно, към адвокат.
-
Melly - Старши потребител
Ами не ми беше хрумвало, затова реших и да попитам тук.
Благодаря все пак...
Благодаря все пак...
- jorki
- Нов потребител
Точно пък адвокат...
Аз лично бих се насочил по-скоро към архитект, или към служител в РИОКОЗ. Но всъщност случая не е много ясен - заведението ваше ли е, или ще го взимате под наем или ще го купувате, действаща сладкарница ли е, или тепърва ще става такава от нещо друго.... Във всеки различен случай ще имате нужда от различен специалист/специалисти.
Аз лично бих се насочил по-скоро към архитект, или към служител в РИОКОЗ. Но всъщност случая не е много ясен - заведението ваше ли е, или ще го взимате под наем или ще го купувате, действаща сладкарница ли е, или тепърва ще става такава от нещо друго.... Във всеки различен случай ще имате нужда от различен специалист/специалисти.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Ами по-скоро ще се наеме заведение/помещение, което ще се преустрои като кафе-сладкарница. Въпросът ми е откъде се започва в такъв случай? Какви документи и къде трябва да подготвя и т.н
- jorki
- Нов потребител
Ами трябва да започнеш с преустройването ..
Първо зависи какво ще е това преустройване и нужен ли ще е проект, разрешение от съседи, община и т.н... (все пак има значение дали ще избиваш стени например или просто ще смениш плочките ...)..
Първо зависи какво ще е това преустройване и нужен ли ще е проект, разрешение от съседи, община и т.н... (все пак има значение дали ще избиваш стени например или просто ще смениш плочките ...)..
- microfinance
- Потребител
За договора за наем - адвокат. За преустройството - архитект. Кое по-напред... не знам. Ако го наемете, а се окаже, че не може да стане заведение - лошо. Ако го преустроите, а се окаже че собственика си е променил намерението да го отдава - пак лошо.
Аз лично бих почнал с архитекта - поне ще ви ориентира какви документи ще са ви нужни, и дали изобщо ще стане от това помещение заведение.
Аз лично бих почнал с архитекта - поне ще ви ориентира какви документи ще са ви нужни, и дали изобщо ще стане от това помещение заведение.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Доколко е възможно преустройството – консултация с надзорна фирма (строителен надзор) би свършило най-добра работа (там има специалисти по всички строително-инжинерни специалности). Те ще дадат становище дали конструкцията, електроинсталацията, пожаро-безопасните норми, вентилационните норми и т.н. ще позволят да се вземе разрешение за преустройството.
От там нататък задължителните за надеждното стартиране на всеки бизнес консултации с адвокат и счетоводител.
Това е ако си решил сериозно да се занимаваш с тази работа. Ако си просто еспериментатор-авантюрист - информацията на парче от форумите би направила бизнес-аватюрите ти още по вълнуващи.
От там нататък задължителните за надеждното стартиране на всеки бизнес консултации с адвокат и счетоводител.
Това е ако си решил сериозно да се занимаваш с тази работа. Ако си просто еспериментатор-авантюрист - информацията на парче от форумите би направила бизнес-аватюрите ти още по вълнуващи.
- microfinance
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|