начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Фирми изкупуващи вземания

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фирми изкупуващи вземания

Мнениеот pepi05 » 25 Яну 2011, 14:23

Здравейте!Как процедират ,ако имаш задължение което са изкупили?
pepi05
Нов потребител

Re: Фирми изкупуващи вземания

Мнениеот dog123 » 26 Яну 2011, 12:21

В мой случай с спряна карта на глобул но неплатена последна такса , която карта беше на мое име заради преференций , но фактически не ползвах лично , поради което и не знаех точно какво се е случило:

На адресa ми по лична карта се появява лицето X.
На адреса живее баща ми , в момента го няма , нахално лицето хикс звъни на съседите обяснява че имам задължения и започва да разпитва дали живея там куде живея и куп други въпроси . Накрая оставя телефон за връзка , който съседите да предадат на баща ми а той на мен , с обяснението че ако не се обадя ще стане мноооого лошо.
Баща ми ми предава случката диктува телефона и фамилията на лицето х.
Втрещен че имам задължения пък незнам , с мисълта за измама с мой данни ,
аз се обаждам и търся лицето х , телефона вдига секретарка , х бил много зает в момента , пита да предаде ли нещо аз благодаря и затварям.
След 30 секунди на мобилния от който звънях се звъни от скрит номер /все едно аз им нямам номера който сами са ми дали/ , насреща е лицето х.
Имате задулжение вика в размер на 25 лева или от сорта , към мобилен оператор което вземане ни е прехвърлено на нас.
Следват обичайните заплахи и т.н. , аз леко се ликувам вътрешно че не са купили на мое име ниагарския водопад на изплащане , казвам че ще изясня случая , склонен съм да платя ако имам задължение , но не съм в течение.
Следва тормоз през следващите няколко дни на вече известният им мобилен телефон , в които дни аз изяснявам че явно наистина има да се плаща тази сума и сумата се плаща .
Накрая ми се обаждат че всико е наред , и ми благодарят.
Обобщение.
Освен че получих сериозен уплах от "големите задължения'' , бях тормозен с постоянни обаждания все едно дължа милиони при все това че обясних че съм склонен да платя ,ако твърдението им е вярно.
Предполагам че при отказ от плащане, щяха да ме принудят да си сменя телефона със системни обаждания , а вероятно като крайна мярка да врътнат едно дело с още 100 ина длъжници и да ме осъдят./поне така заплашваха де/

Иначе за да получиш качествен отговор вместо да ти разправям моя случай, мисля че трябва да дадеш повече подробности , аз и да дадеш всички подробности пак толкова мога да ти кажа , но има хора вещи в този форум , които вероятно ще ти кажат какви процедури предприемат такив тип "фирми"
dog123
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 26 Яну 2011, 16:25

pepi05 написа:Здравейте!Как процедират, ако имаш задължение което са изкупили?

Кой как процедира? Ако сте уведомен/а за "изкупуването", плащате на "купилия задължението"! Ако не искате да платите: 1.Могат да се свържат с Вас и да Ви подканят да си платите доброволно /това не е задължително да го правят обаче/. 2.Обръщат се към съд, съдебен изпълнител ... и т.н., като Ви "генерират" още една камара разходи, които "се добавят" към задължението Ви и в крайна сметка плащате и тях ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 27 Яну 2011, 09:23

Не съм много сигурен дали тези фирми изкупват дълговете или само са сключили договор за вземания със съответният на който се дължи сумата срещу процент .Мен лично са ми звъняли от ЕОС Матрикс за сума която дължа и в продължение на година и нещо няколо пъти разговаряхме и накрая им казах ,че искам да ме съдят за тази сума щом са ми изкупили дълга и бях малко нагъл с тях ,и щом чуха за съда престанаха вече втора година не ме притесняват.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот pepi05 » 30 Яну 2011, 20:45

Аз съм платила сумата ,която те ми търсят.Става въпрос за последна вноска от лизингов договор с Джеткредит.При първия ни разговор им обясних как стоят нещата и ми поискаха вносната бележка за тази последна вноска.След висене по банки се сдобих с тази бележка.Но при следващия разговор вече започнаха да ми искат бележки за всичките седем вноски ,което малко ме вбеси ,а и немога да разбера защо като са изкупили вземане за 40,33 лв. от определена дата трябва да им доказвам ,че съм платила другите вноски.
pepi05
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 01 Фев 2011, 14:04

Аз лично имах такъв случай преди няколко години, за сумата от 6 лв, която бях платила изцяло и в срок, още при прекратяването на договора си към м-тел. Всъщност, това беше последната ми сметка, без плащането на която не ти прекратяваха договора. След 6-7-8 месеца започнаха да ме търсят и да искат касовата ми бележка :lol: За късмет пазя всякакви хартийки, бележки за ток, телефони, вода и други, за период повече от 10 г. :lol: :lol: :lol:, само откриването беше малко трудно. (Не, че си ги нямат в системата)
Съжалявам, че това не се случи по новия ГПК, да ги оставя да се развиват и една приятелка да си получи хонорара :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Търговско право