- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследяване на дял в оод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
наследяване на дял в оод
Здравейте, пиша Ви, защото много се мъчих, но не мога да намеря изход за своя казус. А той е следния: Имам ООД с двама съдружници, управляват заедно и поотделно, имат по 50% от капитала. Преди повече от 10г. единият съдружник напуска страната и повече няма никаква информация за него. Другият съдружник умира и сега неговите наследници искат да станат съдружници във фирмата. Не знам как да стане това, тъй като не мога да свикам общо събрание, няма и кой да вземе решение за това. Моля, ако някой може да ми помогне, да ми отговори как да постъпя.
- sasi1979
- Нов потребител
Re: наследяване на дял в оод
а дружеството дестващо ли е, пререгистрирано и т.н., и ако е извършвало някаква дейност, тя само от единия съдружник ли е била осъществявана.
мисля, че проблема ви е подобен на моя.Наследниците могат да свикат Общо събрание, но предполагам, ще се счете за нередовно, поради нередовното уведомяване на другия съдружник за събранието.
Казуса Ви е много интересен.
мисля, че проблема ви е подобен на моя.Наследниците могат да свикат Общо събрание, но предполагам, ще се счете за нередовно, поради нередовното уведомяване на другия съдружник за събранието.
Казуса Ви е много интересен.
- dobroslava_kerekova
- Младши потребител
Да, дружеството е действащо, не е пререгистрирано, защото няма от кой, цялата дейност е била извършвана от починалия съдружник. Наистина, общото събрание няма как да бъде свикано редовно, но аз се замислям дали в такъв случай наследниците не могат да поискат от съда с решение да ги признае за съдружници и това да се впише, защото те иначе няма как да реализират правата си.
Не знам дали изобщо това е възможно, но нищо друго не мога да измисля.
Не знам дали изобщо това е възможно, но нищо друго не мога да измисля.
- sasi1979
- Нов потребител
То, по принцип когато е починал един от съдружниците, би трябвало ОС да бъде свикано от другия и наследниците на починалия, но мен ме притеснява този другият, отсъстващият. Трябва да се види какво точно пише в учредителния акт.
- nk7702n
- Старши потребител
Според мен по арг. от 138 би следвало и наследниците да могат да свикат ОС.Проблема е, че то няма да е валидно, поради нередовното уведомяване на другия съдружник.Може да се опита, ако има кой да получи съобщението при отказ, но пак няма сигурност-практиката е противоречива, при получаване от трето лице при отказ.
- dobroslava_kerekova
- Младши потребител
В дружествения договор пише, че Общото събрание се свиква поне веднъж на всеки 6 месеца или извънредно по искане на който и да е от съдружниците и на управителя. Ето това му е лошото, тъй като наследниците не са съдружници, а управителя никой не го знае къде е.
- sasi1979
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|