- Дата и час: 26 Ное 2024, 02:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за тълкуване - пенсиониране
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за тълкуване - пенсиониране
Предварително благодаря за мненията и помоща!Проблема е - военнослужещ съм,на 41г.,току-що възстановен след успешно дело пред ВАС.До момента имам прослужени 17 год и 5 месеца от които 10 години(1993-2003) като летец вертолетна авиация.От 2003 съм на наземна специалност.По чл.69 от КСО военнослужещите придобиват право на пенсия независимо от възрастта при 25 год осигурителен стаж,от които 2-трети на кадрова военна служба.По-нататък в чл.104 ал 4 и 6 се говори за "превръщане" на осигурителния стаж.Въпросът ми е:превръщането на стажа кога се взема предвид - преди или след набирането(изпълнението) на 25-те години по член 69 от КСО? Защото ако първо се превърне стажа ми по силата на чл.104 аз правя необходимият минимум...Но ако не то какво следва?Тоест ако не мога да се пенсионирам веднага по чл.69 какви опций имам?Моля за възможно най-бърз отговор,защото трябва да решавам кога да пускам рапорт за напускане,благодаря!
Последна промяна steven1969_bg на 25 Фев 2011, 16:40, променена общо 2 пъти
- steven1969_bg
- Нов потребител
Re: Моля за тълкуване - пенсиониране
моля посочете на каква възраст сте в момента
- boiko_62
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|