начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

проблем с покупко продажба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем с покупко продажба

Мнениеот graal » 10 Мар 2011, 07:56

Имам въпрос относно покупко-продажба на имот.Моят чичо притежава къща,която иска да ми прехвърли чрез покупко-продажба.Той е собственик на имота,няма деца(наследници),аз го гледам.Имаше жена,която почина(също няма деца).По натурален акт той е собственик на имота и винаги е бил ,от построяване му.Поземления парцел е съсобственост на моя баща и чичо ми.При връзката ми с адвокат,разбрах,че всъщност трябвало да искам съгласието на нейните роднини,защото те се водят наследници.Вярно ли е това,защото няма нито логика,нито смисъл те да имат дял от този имот.Удостоверение за наследници в случая се явява проблем ,защото там са записани роднините и ,който естествено няма да се съгласят.Въпросът е,може ли да се заобиколят и да ми продаде имота на мен,без тяхното съгласие
ще бъда благодарен ,ако получа нужните съвети и бих се свързал с адвокат,който смята,че може да ми помогне,търся адвокат с опит,които може да се справи без усложнения.Благодаря предварително

пояснявам веднага:
искам да купя къщата с двора,чичо ми е собственик на имота от десетки години.Парцелът на имота върху,която е построена къщата е купен от баща ми и чичо ми,къщата е построена само от чичо ми.Жената е законна съпруга на чичо,къщата е строена по време на техния брак,но по нотариален акт се води само на чичо ми.В момента той иска да ми я продаде на мен,да бъде само моя за да се избегнат бъдещи конфликти с племенниците на жена му.
Последна промяна graal на 10 Мар 2011, 12:31, променена общо 2 пъти
graal
Нов потребител

Re: проблем с покупко продажба

Мнениеот zxcasd » 10 Мар 2011, 11:33

Вече Ви бе отговорено така:

Какво искате да купите - къщата ли, поземлен имот ли? Съберете мислите си. И напишете какво точно искате.
Чичо Ви кога е придобил имота? Как го е придобил?
Кога е починала жената? Жената, за която говорите, да я смятам ли за законна съпруга на чичо Ви?
Съберете мислите си. И пак питайте.
zxcasd
Младши потребител

Re: проблем с покупко продажба

Мнениеот graal » 10 Мар 2011, 12:00

zxcasd написа:Вече Ви бе отговорено така:

Какво искате да купите - къщата ли, поземлен имот ли? Съберете мислите си. И напишете какво точно искате.
Чичо Ви кога е придобил имота? Как го е придобил?
Кога е починала жената? Жената, за която говорите, да я смятам ли за законна съпруга на чичо Ви?
Съберете мислите си. И пак питайте.

пояснявам веднага:
искам да купя къщата с двора,чичо ми е собственик на имота от десетки години.Парцелът на имота върху,която е построена къщата е купен от баща ми и чичо ми,къщата е построена само от чичо ми.Жената е законна съпруга на чичо,къщата е строена по време на техния брак,но по нотариален акт се води само на чичо ми.Почина преди 6 месеца почти.В момента той иска да ми я продаде на мен,да бъде само моя за да се избегнат бъдещи конфликти с племенниците на жена му.
graal
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба