начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Запор на имущество

Запор на имущество

Мнениеот zoraidinia » 20 Апр 2011, 10:20

Здравейте,
имам следния казус и много ще се радвам, ако някой изкаже мнение и ми даде препоръки.
Мъж и жена - съпрузи , решават да бракуват двата си автомобила в СИО - лек и товарен автомобил . След успешното бракуване на лекия автомобил идва отказът за бракуване на товарният, тъй като същият има ЗАПОР наложен 2008 г. ноермври месец. Нито един съпрузите не е уведомен за наложения запор и не знае във връзка с какво е наложен! След намиране на ЧСИ става ясно че запора е наложен на съпругата като поръчител по договор за заем от 2004 г. Поръчителя не се е подписвал на никакви документи във връзка със запора. Не му е дадена възможност за възражение. Той въобще не знае за съществуването на този ЗАПОР в продължение на 3 години!

Благодаря Ви предварително :)
Последна промяна zoraidinia на 20 Апр 2011, 13:55, променена общо 1 път
zoraidinia
Нов потребител

Re: Запор на имущество

Мнениеот Melly » 20 Апр 2011, 10:30

Среща с адвокат - това е редът за защита.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Апр 2011, 11:48

:D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот zoraidinia » 20 Апр 2011, 13:42

Това ми беше ясно , просто исках някаква насока ( завърших право,но все още съм на стаж)
zoraidinia
Нов потребител

Мнениеот Ralinko » 20 Апр 2011, 17:26

Помолете ЧСИ да свали запора......а той ще го направи след като съпругата започне да плаща по образуваното ИД, ако основният длъжник отказва :)

И една малка тайна - запорът се счита наложен от уведомяването, КАТ само го отбелязва :)
Ralinko
Младши потребител

Мнениеот Pause » 20 Апр 2011, 20:07

zoraidinia написа:Това ми беше ясно , просто исках някаква насока ( завърших право,но все още съм на стаж)

Здравейте, и аз съм новобранка :D
След като са минали 2 години от налагането на запора и не са предприети изпълнителни действия от взискателя изпълнителното производство следва да се прекрати по Чл433т8 ГПК.Предполагам става с молба до ЧСИ.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот hidden » 20 Апр 2011, 21:19

Ralinko написа:И една малка тайна - запорът се счита наложен от уведомяването, КАТ само го отбелязва :)

Е, да, но ако ЧСИ не вдигне запора, КАТ няма да бракува МПС, а доколкото разбрах, това е целта.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот Ralinko » 21 Апр 2011, 12:09

hidden написа:
Ralinko написа:И една малка тайна - запорът се счита наложен от уведомяването, КАТ само го отбелязва :)

Е, да, но ако ЧСИ не вдигне запора, КАТ няма да бракува МПС, а доколкото разбрах, това е целта.

Само че запорът реално не е наложен, защото собственикът на МПС не е бил уведомен :)

Pause написа:
zoraidinia написа:Това ми беше ясно , просто исках някаква насока ( завърших право,но все още съм на стаж)

Здравейте, и аз съм новобранка :D
След като са минали 2 години от налагането на запора и не са предприети изпълнителни действия от взискателя изпълнителното производство следва да се прекрати по Чл433т8 ГПК.Предполагам става с молба до ЧСИ.

А какво според Вас представляват изпълнителните действия? Само за сведение и една елементарна справка да е изпратена - счита се извършено изпълнително действие. Та не се сещам за случай ИД да е било прекратено на това основание :)
Ralinko
Младши потребител

Мнениеот hidden » 21 Апр 2011, 12:23

Ralinko написа:Само че запорът реално не е наложен, защото собственикът на МПС не е бил уведомен :)

По отношение на длъжника - да, но по отношение на КАТ - не. КАТ не ги интересува уведомен ли е длъжникът или не, те няма да позволят промяна в регистрацията, докато не получат ново писмо от ЧСИ за вдигане на запора.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот zoraidinia » 26 Апр 2011, 14:51

Много благодаря за коментарите! При среща на съпругата с ЧСИ,последният събщил, че длъжникът по договора е правил две вноски през 2010 г. , а адвоката на банката не е уведомен за направените вноски! А в случая , ако са направени две вноски не би ли следвало запора да падне?
zoraidinia
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство