начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Делба на имоти

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на имоти

Мнениеот mitko08 » 10 Май 2011, 22:50

Здравейте,
имам нужда от информация отностно колко имота могат да бъдат включени в едно дело.Случаят е следния,наследници сме на 2 имота,единият от които къща (която наследявам от дядо си)а, дргуият е з.земя(която наследявам от прадядо си),и въпроса ми е следния,може ли за двата имота да се подаде един иск.

И още един въпрос,съсобствениците на един земеделски имот могат ли да дарят своите дялове без да е извършена съдебна или доброволна делба?
mitko08
Нов потребител

Re: Делба на имоти

Мнениеот nk7702n » 10 Май 2011, 23:01

Няма пречка да се предявят двата иска за делба в рамките на едно производство. Предполагам, че наследниците на двата имота са едни и същи!?
На втория въпрос - да.
nk7702n
Старши потребител

Re: Делба на имоти

Мнениеот mitko08 » 10 Май 2011, 23:09

Благодаря за бързият отговор.Да наследниците са едни и същи,но те са извършили дарение(става дума за земята),след което само аз оставам собственик в парцела,но не знам къде се намира моят дял,и нямам документ за него след дарението,имам само удостоверение от поземлена комисия че съм наследник.И какво да направя за да си озаконя дела?
mitko08
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба