начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Имотна измама с парцел

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имотна измама с парцел

Мнениеот ivo8307 » 13 Юни 2011, 21:49

Притежаваме имот в с.Славейково с моя братовчедка, която е упълномощила баща и (мой чичо и кметски наместник на селото) т.к.тя се намира извън страната , но този имот не е разделен. Преди близо две години, посетих имота си и установих, че мястото ми се ползва от чичо ми без мое разрешение. Това последва да се заинтересовам, за границите м/у двата имота. Обърнах се към службата по кадастъра и установих, че е отнето около250кв.м. и предадено към съседния имот - братовчедка ми. Същите ме изпращат във фирмата,която е изготвяла плана т.е. „Геоид”-Габрово които ми обясниха,че промяната при заснемането е направена под давлението на чичо ми. За да се уреди въпроса по границите фирма „Геоид” ме посъветва за взаимно разрешаване и предизвикване на ново заснемане , но чичо ми не желае. След което се обърнах към районната прокуратура ,за да изясни има ли извършено от някого въвеждане в заблуждение което да е довело до нечие облагодетелствувана-от една страна,и до моето ощетяване –от друга . Вместо да изясни този въпрос Прокуратурата ме насочи да търся правата си по гражданско-правен ред. Същата отказват да образува до съдебно производство и прекратява преписката. Въз основа на това че не ми се разрешава въпроса се обърнах към Габровската прокуратура която установява, че действително има нарушение и отново го връща за доразглеждане до дряновската прокуратура. Последната отново отказва да образува досъдебно производство. И тъка излиза до безкрайност.
Моля да ме посъветвате какво да правя за да си го възстановя.
ivo8307
Нов потребител

Re: Имотна измама с парцел

Мнениеот lerina » 14 Юни 2011, 06:20

Прокуратурата няма да ви свърши работа. Намерете си адвокат и защитете собствеността си в граждански процес.
lerina
Младши потребител

Мнениеот todorst » 12 Юли 2011, 20:45

въвеждането в заблуждение с цел имотна или друга облага не е престъпление или по-скоро не е обществено опасно , може би е обичайна житейска практика. И ако прокуратурата поеме и тези неща, то къде му е края. затова правилно ви съветват.
todorst
Потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Юли 2011, 21:23

Въвеждането в заблуждение с цел имотна облага е престъпление, но в настоящия случай не би могло да бъде доказано наличието на елементите на този състав от НК, по - скоро редът е гражданскоправен чрез завеждане на гражданско дело.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба