начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Прехвърляне на имот и наследник от друг брак!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на имот и наследник от друг брак!

Мнениеот hristina_k » 13 Юни 2011, 23:21

Здравейте!
Имам следният казус.Свекърва ми се падаше наследник на имот на село след смъртта на баща си(майката на свекърва ми е жива).Тя получава 1/4 от имота.
Свекърва ми обаче почина,а малко след това и свекър ми.Свекър ми има син от предишния си брак,който живее в чужбина и доведена дъщеря от брака първият брак на свекърва ми.
Т.е. свекър ми има син от първи бак,след това е доведената му дъщеря (изброявам ги според годината на раждането им) и съпругът ми(той е син на свекър ми и свекърва ми).
Сега,бабата на селото иска да прехвърли къщата на внучката си.
Има ли тя право да направи това без присъствието на брата от първия брак?
Той е в чужбина и е възможно да потърси помощ на адвокат като се прибере,както и полагащото му се.
Смятаме,че брата е наследник и той трябва да прехвърли частта си,която смятаме,че е 1/24 част?Ще има ли някакви проблеми съпругът ми ако той се съгласи да зи прехвърли неговата част,както и бабата нейната,на сестрата? :roll: :roll:
Благодаря за отговора!
hristina_k
Младши потребител

Re: Прехвърляне на имот и наследник от друг брак!

Мнениеот sunshine_75 » 13 Юни 2011, 23:31

Съберете всички удостоверения за наследници на починалите, документите за имота и отидете при адвокат. Тук едва ли някой колега може да Ви даде адекватен и пълен отговор. Запазената част е едно, "прехвърлянията" са съвсем друго.... Всичко зависи от момента на придобиване на имота (преди, след, по време на кой брак са придобити), законите, които са действали тогава и промените в тях, моментите на смъртта на всеки от покойните.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот hristina_k » 13 Юни 2011, 23:37

ох...трудно е!
искат да действаме,тъй като някакъв адвокат е казал,е прехвърлянето е възможно без присъстие на брата.
Наследници са:на майката(по удостоверение):Бащата,дъщерята и синът й(съпругът ми)
На свекър ми(пак по удостоверение) са съпругът ми и брат му само.
Имотът е придобит преди брака на свекъра и свекървата....
Странно ми е защо адвокатите към които се е насочила зълва ми искат удостоверение за наследници само на починалият дядо,на който се явява наследница само свекърва ми??? :shock: :shock:
hristina_k
Младши потребител

Мнениеот hristina_k » 15 Юни 2011, 16:19

забравих да вметна,че прехвърлянето на имота искат да стане чрез дарение,срещу задължение за гледане!
hristina_k
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба