Сега видях че има специален подфорум за осигурително право,затова ще пиша и тук:
Имам няколко въпроса:
1.Има ли Нои право да изиска от мен връщане на майчиство за няколко месеца/когато детето е ходило на градина/ при условие че съм родила 2006 година и по старите разпоредби майчинството е изплатено на работодателя и няма доказателсва,че работодателя ми го е изплатил на мен.И съответно тези доказателства мен ли трябва да ме карат да ги търся и да ги представя/което няма как да стане/ или Нои е длъжно да си ги търси,след като на работодателя и привело парите,а не в моя лична сметка?
2.Срокът за подаване на жалба е 14 дни,след като съм го пресрочила с 1 ден,жалбата ми се отхвълря.Има ли право Нои на това,при положение,че аз лично не съм се подписала при получаването на решението за връщане на майчинство от куриер/тъй като не живея на този адрес,където е изпратено/ и съответно няма как да докаже че изобщо съм получила това решение?
3.Какво мога и имам възможност да направя след това и какво може да направи съответно Нои,след като не върна тези пари?
Ще се радвам на съвети и отговори.Благодаря ви!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нои и връщане на майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нои и връщане на майчинство
titi789 написа:Сега видях че има специален подфорум за осигурително право,затова ще пиша и тук:
Имам няколко въпроса:
1.Има ли Нои право да изиска от мен връщане на майчиство за няколко месеца/когато детето е ходило на градина/ при условие че съм родила 2006 година и по старите разпоредби майчинството е изплатено на работодателя и няма доказателсва,че работодателя ми го е изплатил на мен.И съответно тези доказателства мен ли трябва да ме карат да ги търся и да ги представя/което няма как да стане/ или Нои е длъжно да си ги търси,след като на работодателя и привело парите,а не в моя лична сметка? /Има право, нали не мислите да твърдите ,че работодателят ги е присвоил, щото ще стане дебела /
2.Срокът за подаване на жалба е 14 дни,след като съм го пресрочила с 1 ден,жалбата ми се отхвълря.Има ли право Нои на това,при положение,че аз лично не съм се подписала при получаването на решението за връщане на майчинство от куриер/тъй като не живея на този адрес,където е изпратено/ и съответно няма как да докаже че изобщо съм получила това решение?/ А кой го е получил и къде Ви е постоянния адрес?/
3.Какво мога и имам възможност да направя след това и какво може да направи съответно Нои,след като не върна тези пари?/ Да си събере парите с лихвите/
Ще се радвам на съвети и отговори.Благодаря ви!
- sunrise
- Активен потребител
Но на какво законово основание имат право да искат от мен пари,които не са ми привели лично.И аз точно това твърдя,че фирмата не ми ги е изплатила /което си е точно така-по определени причини / .И кое да стане дебело - да се оправят с фирмата,с нея си имат отношения - не с мен,ама аз нямам намерение да си вадя от джоба лични пари да им давам - след като не съм взела нищо от тях.Не трябва ли те да си търсят доказателства къде са им отишли парите и да си ги търсят,от този,на който са ги привели.
И ако не платя,какво може да стане - освен да се трупат лихви / те нали и без това ще ги отменят/.......
И ако не платя,какво може да стане - освен да се трупат лихви / те нали и без това ще ги отменят/.......
- titi789
- Нов потребител
Бъркате се! Лихвите, които са изтекли ще отменят,а не ако сега след покана не сте платили. Ами като Ви опишат имуществото ще разберете какво може да стане.
Като твърдите ,че не сте получили-докажете го. Изплащането става с документи.
Като твърдите ,че не сте получили-докажете го. Изплащането става с документи.
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|