Здравейте,
Искам да ви попитам следното нещо:
Имам идея да започна онлайн търговия със стоки, които са реплики на известни марки. Интересува ме какво трябва да се направи, за да не могат вносителите за България (или който и да било друг) да ме обвини, че оронвам името на марката или ги ощетявам по какъвто и да е начин?
Нещо от сорта да поставя надпис на видно място, че всичко продавано в сайта представлява реплика и не е обвързано по никакъв начин с известната марка?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Легална продажба на реплики на различни марки?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Легална продажба на реплики на различни марки?
За да продаваш реплика е необходимо първо на самия продукт да липсва името на репликирания производител. Примерно имаш реплика на Nokia N97, никъде не трябва да пише нито Nokia, нито N97. Освен това софтуера не бива да е на истинския призводител или да прилича досущ на него, макар и друг. Примерно иконата за media трябва да изглежда по различен начин или леко да се разминава от иконата media в Nokia N97. Репликите използват свой софтуер, който прилича на оригиналния на репликирания модел без да го копира от гледна точка на интерфейса. И последно в репликата не трябва да е налице лицензирана услуга от истинския производител. Примерно не може репликата да ползва Ovi Maps™ , която услуга е собственост на Нокиа.
- advokat__nikolov
Това дали ще пише марката или не, не мога да го определя аз, понеже не ги произвеждам аз тези реплики, а само ги продавам, но в повечето случаи пише името на реалната марка.
Все пак моята идея не е да заблуждавам потребителя, готов съм да направя каквото е нужно, за да го уведомя, че купува реплика, но какво да е то?
Кой закон засяга точно моя проблем? Евентуално глоби и наказания? Бих искал да знам точно с какво се захващам. Благодаря предварително!
Все пак моята идея не е да заблуждавам потребителя, готов съм да направя каквото е нужно, за да го уведомя, че купува реплика, но какво да е то?
Кой закон засяга точно моя проблем? Евентуално глоби и наказания? Бих искал да знам точно с какво се захващам. Благодаря предварително!
- barakuda28
- Младши потребител
barakuda28 написа:Това дали ще пише марката или не, не мога да го определя аз, понеже не ги произвеждам аз тези реплики, а само ги продавам, но в повечето случаи пише името на реалната марка.
Абе производителя, в случая примера с Нокиа, го боли оная работа какво казваш на клиента. Ами дай да ти напиша имената на градски кенеф, пък ша разправям, че не си ти. Нямаш право да продаваш устройства с логото на производителя, които не са сартифицирани от самия него. Това накърнява името, честта, традициите и качествата на дадена Корпорация. Ако беше иначе магазините ще са бъхтени с Нокии-кенефи. Абе аз съм търгувал едно време "финландски Алкатели" (иначе си е френски Алкатела) и хората се връзват, камо ли тия магазини да казват на хората, че пазаруват реплики Нокии. Айде стига Недей казва какво ще казваш на хората, пред теб стои изпечен търговец, който е продал тонове комуникационна техника. Иначе, като са лумпени да купуват, то му се казва примерно, че устройството се ползва от Мехмед от Перла и тея грабат като невиждали, подписват договори и после някои /малко са те/ се оплакват.
Кажи кой е производителя, имаш ли взаимотношения с него, осъществил ли си контакт с него, кажи ми къде ще ги продаваш, кажи ми в какво ще ги продаваш /магазин, и тн/ и кажи колко бройки мислиш да вземаш като за начало, за да видим нещо.
Последна промяна advokat__nikolov на 10 Юли 2011, 17:31, променена общо 1 път
- advokat__nikolov
Виж как стоят нещата :
Оригинал Sony Ericsson Xperia X10
Правомерна Реплика, да виждаш някъде името, логото на Sony Ericsson Xperia
Оригинал Sony Ericsson Xperia X10
Правомерна Реплика, да виждаш някъде името, логото на Sony Ericsson Xperia
- advokat__nikolov
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|