начало

Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева

СПИРАНЕ НА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СПИРАНЕ НА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД

Мнениеот tribalistas » 04 Окт 2011, 16:04

Здравейте, аз съм държавен служител.
Преди два дни разбрах, че извънредния труд вече не се плаща. За последното тримесечие имам 72 часа труд.
Имайки предвид работата и липсата на служители, поради не назначаването на нови, ще продължи излизането на плюс часове.
Може ли да ми кажете какво се случва и какво е редно в случая?
Благодаря.
tribalistas
Младши потребител

Re: СПИРАНЕ НА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД

Мнениеот TheOldMan » 04 Окт 2011, 19:30

Не че не се плаща, той просто е забранен. Не може да ви задължават да полагате извънреден труд, освен в няколко строго разписани случая. Затова и не ви го плащат - няма как да го правят, без да се издадат че првят нещо незаконно.
А какво да се прави ... или спирате да полагате извънреден труд и гледате какво ще се случи, или си го полагате безвъзмездно и не вдигате много шум. Вероятно нямате нищо "черно на бяло", което да показва че някой ви е накарал да работите извънредно, така че ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Трудово право