начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

много моля за отговор търговия

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

много моля за отговор търговия

Мнениеот jorana » 25 Мар 2012, 23:30

Здравейте искам да попитам аз продавам ръчно изработени бижута искам да разбера за вариантите.
1.да отвориа фирма
2.мога ли да се самоосигурявам и да ги продавам без фирма
3.или просто да си внеса задълженията на края на годината декларация като физическо лице.
много моля помагайте намерих една счетоводителка нямам думи.искам да попитам така ако съм протавал в интернета 3 месеца и не подам декларациа какви са последиците колко е глобата.
ще очаквам с нетърпения вашта помощт благодаря
jorana
Младши потребител

Re: много моля за отговор търговия

Мнениеот demireva » 26 Мар 2012, 00:19

Регистрирай си Едноличен търговец - ако нямаш пари за такси, ако имаш повече пари за такси, най-добре ЕООД - еднолично дружество с ограничена отговорност, с капитал поне 100-200 лв, който капитал ще ползваш за първоначални разходи, ако имаш повече свободни пари - може и по-голям капитал. Не прави грешка - капитал 2 лв., после ще се чуди счетоводителя ти, как да ти захрани касата и ще си поставена в хипотеза, от самото създаване на фирма, вече си в данъчна бъркотия!
Може да се регистрираш и по закона за занаяти, но там е тегава работа и не ти препоръчвам, има куп изисквания, погледни го........
Съвет - ЕООД и читав счетоводител, които да е наясно с предмета на дейност, тъй като ще правиш производство и ще трябва да формираш себестойност на продукцията си. Поговори със счетоводителя, да ти формира таксата, спрямо документооборота и оборота на фирмата!
demireva
Нов потребител

Мнениеот jorana » 26 Мар 2012, 12:56

Благодаря за отговора.Искам да попитам,а закона за занаятите какъв е .а и като самоосигуряващо лице не мога ли да продавам,Благодаря
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 26 Мар 2012, 13:03

А не мога ли да продавам собствено произведени бижута само като самоосигуряващо се лице и толкоз или не.
jorana
Младши потребител

Мнениеот chadel » 27 Мар 2012, 09:27

jorana написа:Благодаря за отговора.Искам да попитам,а закона за занаятите какъв е

Законът за занаятите е закон за занаятите :D В сила е от 28.05.2001 г. Обн. ДВ. бр.42 от 27 Април 2001г
chadel
Потребител

Мнениеот jorana » 27 Мар 2012, 13:48

АКО ИСКАМ ДА ОТВОРЯ ФИРМА ЕТ И СЪМ БИЛ ОСЪДЕН НА ПРОБАЦИЯ ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА ЩЕ МОГА ЛИ ДА ИМАМ ЕТ ЩЕ МИ РАЗРЕШАТ ЛИ?ПОДАЛ СЪМ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ЕТ ,НО ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ?
jorana
Младши потребител

Назад към Данъчно право