начало

Парламентът направи втора стъпка към прекратяване на избора на Сарафов за главен прокурор Парламентът направи втора стъпка към прекратяване на избора на Сарафов за главен прокурор

Ползване на отпуск по чл.169 ал.1 и т.3 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ползване на отпуск по чл.169 ал.1 и т.3 от КТ

Мнениеот shellstone » 26 Мар 2012, 13:37

Работя в държавната администрация, но на трудов договор. Студент съм последен семестър, задочно обучение и имам подадена молба за отпуск по чл.169 ал. 1 за отпуск за подготовка за изпити.Въпроса ми е именно по тази алинея дали се полага отпуска за подготовка за изпит: Защо се питам?, просто във всички останали алинеий както и в чл. 171 се упоменават думите '' подготовка и явяване'' а в горепосочената ал.1 не! Моля Ви който е запознат да ми каже как стои този казус, защото молбата е вече подадена а прекия ми ръководител предявява претенции за документ, че съм бил на очни/лекции/!Това законно ли е и има ли изобщо законово основание за подобни претенции?!
П.С. Молбата ми за ползване на отпуск по чл. 169 от КТ е одобрена от работодателя.
Благодаря на всички откликнали по казуса
shellstone
Нов потребител

Назад към Трудово право