начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

И пак... С.Г. Груп

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

И пак... С.Г. Груп

Мнениеот bob4obe » 17 Апр 2012, 10:44

Здравейте,

Ще се опитам да бъда кратък...въпреки, че ще е трудно.

Краят на 2009 получих фактура от Глобул за 120 лева...при което и телефонът ми беше спрян за превишаване на кредитният лимит...след като 6 месеца не съм правил повече от 50-60 лева, защото и лимита ми е 50 лева...аз ест се противих...поисках разпечатка, при което ми обясниха че не могат хартиена и единственият начин е да си платя..да се регистрирам в MyGlobul и да проверя там...ако има нередности...жалба и тн....което ми прозвуча като от умрял писмо да чакам...помолих ги отново просто за една разпечатка...стоях с парите на касата готов да платя ако ми покажат как съм превишил лимита си 2 пъти и половина...е пак не стана. Така че им казах да забравят! Следователно миналата седмица получавам обаждане от СГ Груп...на ВИВАКОМ телефона ми с който говоря само с 3-ма души, питам ги от къде го имат и те казват че от разследването им позволява достъп до всякаква информация! Казват ми че трябва да платя при което аз им обяснявам моята позиция...и ги питам защо преди тяхното писмо че вече те са титуляри на задължението(Цесия) аз не съм получил писмо от Глобул че прехвърлят задължението, при което те първо ми казват че има такова писмо изпратено от Глобул и даже те го виждат в данните...после ми казват че по договор Глобул може да прехвърли задължението без да ме предупреждава. Тук звъня на Глобул...чакам операторката да събере информация и става интересно, думите и са "Проверихме господине, имате задължение само към нас, такова писмо никога не е изпращано защото по принцип не пращаме такива писма. По договор имаме право да предоставим само ИНФОРМАЦИЯ на трети лица" След това звъня на ВИВАКОМ и им дръпвам един огромен скандал, те ми казват че от правният отдел ще се свържат с мен по късно. Обадиха ми се, обясних им и те поискаха време до другият ден да проверят. Обадиха се пак на другият ден и ми казаха че официалната позиция на ВИВАКОМ е че те по никакъв начин и причина не са предоставяли телефона и данните ми на трета страна, защото съм си изряден платец(Както бях и към Глобул преди да ме нацакат). Тук идва днешният ден в който ми звъни един див селянин от СГ Груп и ми казва че "ало...имаш пари да плащаш...ше платиш ли или да пускам делото" Аз отново питам от къде има номера и той ми казва "Глобул ми го дадоха за разследването"...казвам му с културен тон че първо ме лъжат че задължението е прехвърлено и че има писмо и второ са намерили телефона ми по некоректен начин...при което той казва "Лъжец ли ме наричаш бе?" аз отговарям "Ами така излиза господине, но не вие а фирмата ви" и получавам отговора "Ей ся ше се погрижа да те осъдят по бързата процедура ше ти е** майката тъпа"...е господа прависти как да постъпя? Мисля си за жалба до комисията за защита на личните данни? Защита на потребителя?
bob4obe
Нов потребител

Re: И пак... С.Г. Груп

Мнениеот chadel » 17 Апр 2012, 13:15

На мен ми звънна същият див селянин. Както съм казвал и друг път по други поводи - за 12 лв държавна такса (къде не си ги дал 12 лв :wink: ) как да не си направи кефа човек да пусне една частна тъжба за обида срещу тоя рогач :D
chadel
Потребител

Назад към Търговско право