начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Данъчни облекчения с решение на ТЕЛК

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данъчни облекчения с решение на ТЕЛК

Мнениеот sleepy_devil » 19 Апр 2012, 20:42

Здравейте,

въпросът ми е следния: От коя дата лице с намалена работоспособност ще ползва данъчно облекчение за данъка върху МПС - от датата на решението на ТЕЛК или от датата да представянето му в НАП? Има ли указания за уеднаквяването на практиката в това отношение?
Аватар
sleepy_devil
Потребител

Re: Данъчни облекчения с решение на ТЕЛК

Мнениеот TheOldMan » 19 Апр 2012, 22:29

Мисля, че от датата на уведомяване на НАП. Все пак те няма откъде да знаят за промяната в обстоятелствата. Аз подадох заявление 4 години след като съм закупил автомобила - просто реших че не заслужават аз да плащам данък, а те да правят улицата пред офиса "Синя зона" ... :) Никой не си отвори устата да връща пари - "имал си пари бол - дал си ги, ние вече ги изхарчихме".
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Данъчно право