- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ООД
Съдружник съм в ООД с 80% като според дружествения договор управляваме заедно и поотделно. Аз съм в друг град срещу което имам и трудов договор че съм работил в друг град и затова не съм извършвал дейност във фирмата. Съдружника ми с 20% се осигурява като управител. Същевременно е отдал недвижим имот на фирмата без договор за наем и прибира парите безотчетно. Какво мога да предприема от правна гледна точка да поискам парите от наемите да се възстановят по сметка на фирмата. Същевременно свиквам ОСС и сменям ДД като управител съм само аз.
- imotadgr
- Нов потребител
Re: ООД
Как следва да действате зависи от вашата решителност - Свиквате ОС и освобождавате съдружника от длъжността Управител", като не го освобождавате от отговорност/чл.137 ал.1 т.5 от ТЗ/. Извършвате му ревизия и установявате причинените на дружеството вреди и го задължавате да ги плати в определен срок, което ако той не стори отново с решение на ОС го изключвате като съдружник и предявявате Иск пред съда на основание чл.142 ал.1 т.1 от ТЗ срещу него. Може да го дадете и на Прокурора за длъжностно присвояване/чл.201 - 205 от НК/, тъй като по смисъла на НК/чл.93 т.1 буква "б" от НК/ управителят на едно търг.дружество е "длъжностно лице".
- neutralen
- Активен потребител
Re: ООД
Относно гр.дело - писмени здоказателства. За нак.дело - писмени и гласни док./свид.показания/. Способа за предварително събиране на доказат. - вътрешно разследване, ревизия/инвентаризация. Анализирате информацията с която разполагате /примерно както аз нямам никаква конкретна информация за вас освен "ника" ви от който извеждам предположението, че може би вие сте от Димитровград/. Така и вие предполагате, че съдружника ви присвоява наема от отдаден "без договор" недвижим имот на фирмата. Имате наематели, срещате се с тях и искате да ви представят писмен договор за наем/ ако има сключен такъв/, както и документи за платените наеми. уточнявате срока на договора, начина на плащане, проверявате как са отчитани приходите от наема в счетоводството и т.н. Събирането на доказателства не е толкова проста дейност, следва да се консултирате с компетентни лица, които да ви разяснят какви доказателства са ви необходими за доказването на конкретни факти, какви решения следва да вземе ОС и т.н.
- neutralen
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|