Здравейте,
Нов съм във форума и търсих подобна тема, но не я намерих!!!
Януари месец ми откраднаха колата. Минах през МВР, после през застрахователите, като им предоставих всички необходими документи! Имам пълно автокаско.
Колата не се намери и в края на месец Март получих одобрение от страна на ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ми за изплащане на пълната щета.
От тогава до сега (над два месеца) щета не е изплатена, като ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ проявява абсолютна незаинтересованост и нежелание за съдействие и да ме информира относно изплащането на щетата!!!
Въпроса ми е мога ли да дам на СЪД застрахователната компания или първо да пусна някаква жалба до някоя държавна институция?
Въобще има ли закон, който да задължи ЗД да ми изплати обезщетението???
Нямам представа какво се прави в такава ситуация?
Предварително Ви благодаря за помоща.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бавене обезщетение откраднат лек автомобил!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Бавене обезщетение откраднат лек автомобил!
Първо тук: http://www.fsc.bg/
Ако пак се ослушват - адвокат и в съда.
Ако пак се ослушват - адвокат и в съда.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Бавене обезщетение откраднат лек автомобил!
До:
Два въпроса.
1. Приключи ли разследването и получихте ли постановлението за спиране от прокуратурата? Ако да - предоставихте ли копие на застрахователя ?
2. Сдобихте ли се с удостоверение от районното за пред застрахователя, че разследването е спряно и автомобилът не е намерен ?
Отговор:
Да!!!!! Всичко приключи, приеха ми всички документи и получих ОФИЦИАЛНО пимо от ЗД, че щетата ми е одобрена, качена в счетоводството и чака ПЛАЩАНЕ и така вече 2 - месеца си чака плащане...
Два въпроса.
1. Приключи ли разследването и получихте ли постановлението за спиране от прокуратурата? Ако да - предоставихте ли копие на застрахователя ?
2. Сдобихте ли се с удостоверение от районното за пред застрахователя, че разследването е спряно и автомобилът не е намерен ?
Отговор:
Да!!!!! Всичко приключи, приеха ми всички документи и получих ОФИЦИАЛНО пимо от ЗД, че щетата ми е одобрена, качена в счетоводството и чака ПЛАЩАНЕ и така вече 2 - месеца си чака плащане...
- radow123
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|