Здравейте,
копирам напълно това, което писах в тема в раздел търговско право, и дано получа някакъв отговор, пък дори и укорим.
Мой близък през 1999 г е регистрирал фирма като ЕТ.Сега спечели конкурс и ще става държавен служител, за което му се налага да я заличи.Фирмата никога не е осъществявала търговска или каквато и да е друга дейност, не е имало работници към нея и т.н. Не е пререгистрирана през 2011 г, съгласно изискванията.От това ,което прочетох след като не е пререгистрирал фирмата си тя би трябвало служебно да е заличена.Направих справка в търговския регистър ,но не ми излизат никакви данни за фирмата.Може би съм сбъркала справката / за актуално състояние/.Има ли друга справка ,която да направя, за да съм 100% сигурна, че фирмата е заличена в търговския регистър? Попълних му Уведомление по чл.77 от ДОПК и го инструктирах да отиде в НАП, където са му казали ,че фирмата все още съществува при тях и да се обърне към адвокат.
Попълних му и Образец А1 , за заличаване на фирмата , с което да отиде в отдел фирмено дело към окръжен съд или в агенция по вписванията, въпреки че ми се струва излишно, ако е заличена служебно фирмата.А и не съм сигурна дали съм го изпратила на правилното място.Пълен ужас, никога не съм се занимавала с такова нещо и ме е страх да не го подведа сериозно и да му създам проблeм при постъпване на работа.Обадих се и в служба по вписванията , но и там по булстат не им излиза фирмата. Само не съм звъняла още в пожарната , за да проверят и там.
Притесява ме факта "обърни се към адвокат", значи става въпрос за сериозна процедура, а аз съм юрист, въпреки ,че в момента ме е срам да си го призная дори.От къде мога да се сдобия с документ, че фирмата наистина е заличена?Аз като Тома неверни, искам "око до види , ръка да пипне".
Благодаря ви!
П.П Мисля, че доста поразсмях практикуващите юристи.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАЛИЧАВАНЕ НА ЕТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
ЗАЛИЧАВАНЕ НА ЕТ
Последна промяна vaniaoz на 07 Юни 2012, 17:02, променена общо 1 път
- vaniaoz
- Потребител
Re: ЗАЛИЧАВАНЕ НА ЕТ
За смеха си права, добре ми дойде в края на работния ден.
Мисля, че от окръжния съд би следвало да се вземе някакво удостоверение, че фирмата не е пререгистрирана и "автоматично" прекратена.
Колкото до регистрите на НАП, случва се да не съдържат особено актуална информация, и не следва да пораждат особени притеснения.
Мисля, че от окръжния съд би следвало да се вземе някакво удостоверение, че фирмата не е пререгистрирана и "автоматично" прекратена.
Колкото до регистрите на НАП, случва се да не съдържат особено актуална информация, и не следва да пораждат особени притеснения.
- pala4inka6
- Младши потребител
Здравей,
радвам се,че съм допринесла за доброто ви настроение.
Благодаря за отговора!
Още нещо , има ли определена бланка или молба със свободен текс ще свърши работа, за да изисква такова удостоверение?
радвам се,че съм допринесла за доброто ви настроение.
Благодаря за отговора!
Още нещо , има ли определена бланка или молба със свободен текс ще свърши работа, за да изисква такова удостоверение?
- vaniaoz
- Потребител
vaniaoz написа:Здравейте,
......Попълних му и Образец А1 , за заличаване на фирмата , с което да отиде в отдел фирмено дело към окръжен съд или в агенция по вписванията, въпреки че ми се струва излишно, ако е заличена служебно фирмата.А и не съм сигурна дали съм го изпратила на правилното място.Пълен ужас, никога не съм се занимавала с такова нещо и ме е страх да не го подведа сериозно и да му създам проблeм при постъпване на работа.Обадих се и в служба по вписванията , но и там по булстат не им излиза фирмата. Само не съм звъняла още в пожарната , за да проверят и там.
За какво ви е А1, когато имате § 5, ал.1 от ЗТР?
И защо го изпращате човека в НАП, когато съгласно чл. 77 ДОПК касае случаите на заличаване на търговец, регистриран в ТР.
След като толкова е нужно това удостоверение, аз съм "за" да се отиде в ОС по седалище и адрес на у-ние на заличения и да се изиска удостоверение, че делото му е архивирано( който и да е юрист все ще осмисли написаното в удостоверението).
да се допълня- така мисля аз, ако някой реши да сподели различно мнение- да заповяда.
- Гост.
- Старши потребител
vaniaoz написа:Мой близък през 1999 г е регистрирал фирма като ЕТ.Сега спечели конкурс и ще става държавен служител, за което му се налага да я заличи.Фирмата никога не е осъществявала търговска или каквато и да е друга дейност, не е имало работници към нея и т.н. Не е пререгистрирана през 2011 г, съгласно изискванията.От това ,което прочетох след като не е пререгистрирал фирмата си тя би трябвало служебно да е заличена.
Ако аз съм юрист на съответното ведомство, то у мен не биха съществували никакви съмнения относно наличие на несъвместимост /т.е. не виждам такава/ ...
Справка в ТР по име /ЕГН/ и след като няма нищо ...
Не виждам защо трябва да доказвате някому, че нямате сестра ...
- inspectora
- Активен потребител
Много ви БЛАГОДАРЯ,
поучих отговора , който търсех.
поучих отговора , който търсех.
- vaniaoz
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|