Уффф...
И аз приключих преди малко. За тези, които имат проблеми, ето практически съвети:
- Изтеглете Гугъл Хром. Неясно защо, но по-бързо хваща връзка и по-рядко прекъсва. Може би е свързано с бързината на изпращане и обработка на заявките. Няма проблем с джавата.
- От началния екран - право на електронни услуги. Ако по време на работа се скапе, зареждате началния екран и пак на ел. услуги. Няма страшно, всичко се помни... известно време.
- На прословутия надпис, който ще сънувам следващата седмица "Сервиз йок" застопорявате средния пръст на F5 и натискате с каданс 1 път в секунда. Ако е по-бързо ще изтървете сюблимния момент на зацепването, ако е по-бавно губите надпреварата с другите маймунки. Защо точно средния пръст, мисля че се досещате.
- Като ви ощастливи - работите стегнато и без паузи. А сте се разсеяли, а сте получили пак оня надпис. Най-добре са тези с лаптопите - те могат да ги вземат и в тоалетната.
Като приключите работата, не забравяйте да споменете подобаващо оня, който е измислил входящия номер да е времето с точност до секунда. По недомлъвките на вътрешните хора, ограничението в заявките е именно поради това, че не може да се дава повече от един вх.№ на секунда. Иначе ресурс имало...
- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Невъзможност за публикуване на ГФО в Търговския регистър
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Невъзможност за публикуване на ГФО в Търговския регистър
След като няма пари или желание да се подсили системата, за да се избегнат подобни ситуации, а и да се направи опит да се пребори манталитета на българина, може да се гласува някаква отстъпка от таксата, ако публикуването се извърши по-рано.. Или съответно да се плаща по-висока такса за тези, които публикуват в последния момент.. Подобно на отстъпката при ранно плащане на някои данъци
- microfin
- Младши потребител
microfin написа:След като няма пари или желание да се подсили системата, за да се избегнат подобни ситуации, а и да се направи опит да се пребори манталитета на българина, може да се гласува някаква отстъпка от таксата, ако публикуването се извърши по-рано.. Или съответно да се плаща по-висока такса за тези, които публикуват в последния момент.. Подобно на отстъпката при ранно плащане на някои данъци
Добра е идеята, но пък отстъпка от 25 лева ... колко ще да е тази отстъпка ... За 90% от фирмите едва ли е от значение дали ще платят 10-15 лева по-малко, или повече /ако направят такава отстъпка за "ранно подаване"/ ... Иначе по-висока такса няма как да сложат - няма да бъде законна /тя и сегашната, ако има кой да я жали ще падне мисля - едва ли услугата струва 50 лева, съответно 25 лева.../
Просто който не иска нерви, подава месец по-рано /или поне 2 седмици/... няма какво да се сърдят на регистъра, че не може да осигури няколко милиона входящи номера за 2-3 дни ... как да стане ...
- inspectora
- Активен потребител
И да се ядосваме това е положението. Бясен съм даже, но това са държавните структури. Некомпетентност и шуробаджанащина.
Платиха за тази кьопава система няколко милиона лева. Целия софтуер е бъгав, смотан и дори е трудно за човек да се ориентира как да го използва.
По еднин номер давала системата на секунда, проблема не бил в нея. Смешници, леваци и каквито искате още. И как никой не направи нищо толкова дни да се опитат поне да си оправят нещата в нормални граници.
От една малка България и "Чудесния им сайт блокира".
Питам аз защо не блокират Гугъл, Ютубе и още около 500 000 хиляди световни сайтове?
Защото не се управляват от държавни структури, в които се назначават роднини и познати и в които подобни проекти се изпълняват от фирми от едикой си кръг. Фирми, които с други неща не могат да се похвалят, защото не са способни.
Е, това е моето мнение.
Аз искам оставката на цялото ръководство на Търговския регистър за бездействие и нехайство. А за другото от прокуратурата да решат.
Глас в пустиня, знам, но поне ми олекна след толкова дни на нечовешко напрежение.
Платиха за тази кьопава система няколко милиона лева. Целия софтуер е бъгав, смотан и дори е трудно за човек да се ориентира как да го използва.
По еднин номер давала системата на секунда, проблема не бил в нея. Смешници, леваци и каквито искате още. И как никой не направи нищо толкова дни да се опитат поне да си оправят нещата в нормални граници.
От една малка България и "Чудесния им сайт блокира".
Питам аз защо не блокират Гугъл, Ютубе и още около 500 000 хиляди световни сайтове?
Защото не се управляват от държавни структури, в които се назначават роднини и познати и в които подобни проекти се изпълняват от фирми от едикой си кръг. Фирми, които с други неща не могат да се похвалят, защото не са способни.
Е, това е моето мнение.
Аз искам оставката на цялото ръководство на Търговския регистър за бездействие и нехайство. А за другото от прокуратурата да решат.
Глас в пустиня, знам, но поне ми олекна след толкова дни на нечовешко напрежение.
- bogdanboyan
- Нов потребител
По принцип работя с браузър "Опера",но той се оказа безсилен пред великия сайт brra.bg.Наложи се да се върна на стария Интернет-експлорер.В неделния ден успях да "вдигна" три ГФО-та по часове -едно към 08,30редно към 10 и едно към 13 часа.За тях си получих входящите номерца,което ми дава надежда,че мисията е "успешна".
Отделен е въпроса защо изобщо трябва да се пълни системата на регистъра с ГФО-та ? Едва ли интересуват някого
Отделен е въпроса защо изобщо трябва да се пълни системата на регистъра с ГФО-та ? Едва ли интересуват някого
- sarbijanac
- Активен потребител
На 29.06. през нощта между 2 и 5 пак беше трудно, даваше проблем с подписването, което отново изнервя.
Номера с пръста на F5 наистина помага, макар че ми се случваше да изтърва момента.
А сайта на ТР и в момента дава великото съобщение, така че ............no comment
Номера с пръста на F5 наистина помага, макар че ми се случваше да изтърва момента.
А сайта на ТР и в момента дава великото съобщение, така че ............no comment
- dobroslava_kerekova
- Младши потребител
Някак си не излизат сметките. От регистъра са прави, че на всяка секунда се дава номер. Това обаче означава, че за 8 работни часа следва да могат да се вземат 28800 номера (заявления). Сега правих справка - за 29 юни са подадени 15291 заявления, за 30 юни - 9718, за 1 юли - 4456. Да не говорим, че нашего брата правеше опити денонощно, т.е. 24 часа да се добере до ТР.
Отделно е глупостта на творците на тази програма, за които секундата явно е неделима. Съвремената техника е достатъчно мощна. Какъв е бил проблема да увеличат с три числа, т.е. до милисекунди, номерата на заявления? Тогава вероятно би било възможно в секунда да седават и по 1000 номера ....
Отделно е глупостта на творците на тази програма, за които секундата явно е неделима. Съвремената техника е достатъчно мощна. Какъв е бил проблема да увеличат с три числа, т.е. до милисекунди, номерата на заявления? Тогава вероятно би било възможно в секунда да седават и по 1000 номера ....
- kamen2
- Младши потребител
Е, това още веднъж показва, че проблемацията не е във входящите номера, а в пропускливостта на системата на друго място. A,Pato доста разбираемо обясни тая работа със заявките.
Едит от 03.07.2012: я колко са ларж тия от НАП:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1445962
Едит от 03.07.2012: я колко са ларж тия от НАП:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1445962
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|