Здравейте,
В общи щрихи,от търговско-правен и данъчен аспект,като регистрация кои са основните етапи за вноса на алкохол в рамките на ЕС и тъговията на внесения алкохол чрез създаване на физически тъговски обект (имам предвид магазин,не онлайн търговия) ?
Или иначе казано,какви са правните изисквания да стана вносител на няколко марки (които нямат официален вносител,а и до колкото знам анитмонополната комисия на ЕС не ограничава и паралелен внос на продукти,които си имат и официален вносител в съответната държава) ? И съответно магазин,в който да се продават,а също така и попълване на асортимента с продукти от сегмента,които вече се внасят - тоест част от асортимента да се попълва от българските вносители - складове,но основната част внос ?
Теоретично икономическата част от бизнес плана не ми е проблем,но от юридическа и счетоводна ... до сега не съм се занимавал с търговия,съответно не ми е ясно какъв е регламента при внос на стоки,а в конкретния случай - внос на алкохол (акцизни стоки) - на какви цени се купува от производителя (данъци,без данъци,какви данъци. ),кога какво се плаща като акциз,мита,ДДС при внос ?
Пуснах темата в реаздел "Търговско право",макар и да обхваща "Данъчно право".
Ще се радвам ако ми дадете някаква насока,може и препратка към линк,или литература.
Поздрави!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Внос и продажба на акцизни стоки (алкохол)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Внос и продажба на акцизни стоки (алкохол)
nikolov1234567890, ако трябва да преформулирам въпросите ти в един, той би бил следния "Би ли направил някой правен анализ на режима за внос на алкохол?"
Аз не бих очаквал отговор...
Аз не бих очаквал отговор...
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Даже тази формулировка е някакъв бонус за търсенето в гугъл "правен анализ на режима за внос на алкохол" : )
Не съм очаквал непременно "готови за употреба" подробни и синтезирани отговори,а някаква насока по въпросите - примерно къде какво да потърся,литература,сайтове на министерства ли знам ли и аз? Или пък ако някой има впечатления от вноса на алкохол ,и въобще този тип бизнес, да нахвърли някакви ориентири по въпросите.
Не съм очаквал непременно "готови за употреба" подробни и синтезирани отговори,а някаква насока по въпросите - примерно къде какво да потърся,литература,сайтове на министерства ли знам ли и аз? Или пък ако някой има впечатления от вноса на алкохол ,и въобще този тип бизнес, да нахвърли някакви ориентири по въпросите.
- nikolov1234567890
- Нов потребител
Похвално, че сте готови да четете и търсите...
Ето още един бонус "Закон за акцизите и данъчните складове"
И още един "Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове"
Ето още един бонус "Закон за акцизите и данъчните складове"
И още един "Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове"
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Благодаря за отправната точка !
- nikolov1234567890
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|