Здравейте! В най-скоро време ми предстои да подпиша договор за ремонт на "....." - като юридическо лице. Нещата там са ясни и няма да се впускам в уточнения. Обаче другата страна по договора е поставила като изискване: да подпиша договора и като СОЛИДАРЕН ДЛЪЖНИК - като физическо лице. Което според мен значи, че ако възникне някакъв проблем по договора ще отговарям освен с фирмения капитал и активи, то и като физическо лице с депозитите и имотите, които са моя собственост?
Правилно ли съм разбрал и ако да дайте съвет какво мога да направя като превантивна мярка.
Предполагам, че депозита в банка трябва да се прехвърли на друго лице.
Малко по-неясно ми е какво да направя с парцел, който е моя собственост и към него имам влязло в сила разрешително за строеж. И по план до година трябва да започне строежа.
Ще ви бъда благодарен да ми дадете съвети и да коментирате казуса.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разяснения относно Солидарния длъжник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Разяснения относно Солидарния длъжник
А защо ще прехвърляте имоти и депозити - вие смятате да не изпълнявате договора ли ? Или смятате да не плащате (ако сте платеца по договора)?
- p_dyan
- Потребител
p_dyan написа:А защо ще прехвърляте имоти и депозити - вие смятате да не изпълнявате договора ли ? Или смятате да не плащате (ако сте платеца по договора)?
Нищо подобно. Разбира се, че ще си изпълнявам договора. Но знае ли човек всичко се случва, точно поради тази причина се допитвам. Лично за мен е малко пресилено освен като фирма изпълнител да ме карат да отговарям и като физическо лице.
- router
- Нов потребител
Карат ви да подпишете и като физическо лице, за да може после да се предяви иск и към Вас персонално, а не само към дружество "х" оод. Защото в тези кризисни години, често дружества(обикновено малки) поръчват услуги или вземат стоки на отложено плащане и после забравят да платят и като ги осъдят се оказва, че това дружество няма никакви активи , то е кухо, често създадено само за да извърши конкретна услуга или проект/строеж/. Често пъти то(дружеството) не е платило и на редица други субекти, с малки суми, но редовно не плаща.
- p_dyan
- Потребител
p_dyan написа:Карат ви да подпишете и като физическо лице, за да може после да се предяви иск и към Вас персонално, а не само към дружество "х" оод. Защото в тези кризисни години, често дружества(обикновено малки) поръчват услуги или вземат стоки на отложено плащане и после забравят да платят и като ги осъдят се оказва, че това дружество няма никакви активи , то е кухо, често създадено само за да извърши конкретна услуга или проект/строеж/. Често пъти то(дружеството) не е платило и на редица други субекти, с малки суми, но редовно не плаща.
Да, за съжаление има доста такива дружества. И явно нашите партньори искат да се застраховат.
- router
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|