Колеги, ще преобразувам ЕАД в ЕООД. Капиталът на ЕАД-то не е внесен изцяло. Трябва ли да се внесе изяло или просто капитала на ЕООД-то ще бъде равен на внесената част oт капитала на ЕАД? 264д ТЗ говори за чиста стойност на имуществото, може ли внесената част от капитала да се счете за чиста стойност на ЕАД-то (няма други активи и пасиви).
Благодаря предварително.
P.S.Също така би ми било от помощ ако някой може да ми даде сламка за документите или ЕИК на дружество, при което е правена тази операция
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
преобразуване на ЕАД в ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: преобразуване на ЕАД в ЕООД
Виж чл.264н от ТЗ.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря,но това не дава отговор на въпроса ми. 264н ме препраща към 264д
именнно за чието разяснение аз моля.
именнно за чието разяснение аз моля.
- todorid
- Нов потребител
todorid написа:, може ли внесената част от капитала да се счете за чиста стойност на ЕАД-то (няма други активи и пасиви).
Колега вижте чл.262ф ал.2
- nikol52100
- Потребител
Капитала на новото дружество се определя по счетоводен баланс към датата на последния месец преди вписване на преобразуването. Каквато е наличността в ЕАД, това ще бъде капитала на ЕООД. Няма нужда акционерите да правят допълнителни вноски за попълване капитала на ЕАД. Както ви е известно /предполагам/, капитала на ООД/еоод, не може да бъде по-малък от 2 лв, което се отнася и за преобразуваното дружество, в случая ЕООД.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря.
- todorid
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|